Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vonn háromból három - és ez még csak a kezdet!

2011.12.05. Lipiczky Ágnes

Vonn háromból három - és ez még csak a kezdet! Lindsey Vonn újabb győzelmet aratott Lake Louise-ban, az osztrák Marcel Hirscher borsot tört Ted Ligety orra alá Beaver Creekben. Nézzük az alpesi sí Világkupa vasárnap esti krónikáját!
Háromból három! Lindsey Vonn számára meseszerű a kezdés a gyors számokban, hiszen a lesiklásban aratott két győzelem után vasárnap a szuper-óriásműlesiklást is megnyerte Lake Louise-ban. Vonn az osztrák Anna Fenningert és a szintén amerikai Julia Mancusót szorította a dobogó alsóbb fokaira, s bár ezúttal nem volt olyan bődületes időkülönbség közte és a második helyezett Fenninger között (19 század), mint amit lesiklásban kétszer is produkált, ez semmit sem von le győzelme értékéből.

"Nem hittem volna, hogy így szerepelek majd itt, különösen azok után, hogy milyen kemény hetem volt - utalt Vonn arra, hogy múlt vasárnap bejelentette négy év házasság után elválik férjétől Thomas Vonntól. - A három győzelem több annál, mint amire számítottam, és csakis köszönettel tartozom ezért a csapattársaimnak és mindenkinek a Világkupa-sorozatban, aki segített engem."
Vonn tizedik Lake Louise-i győzelmét szerezte meg, és most először nyerte meg mindhárom versenyszámot a kanadai síparadicsomban. Legutóbb ilyen bravúrra 2010 januárjában Ennstalban volt képes.

"Fiatalabb koromban, ha valaki azt mondta volna, hogy ennyi győzelmem lesz, azt feleltem volna neki: te őrült vagy – magyarázta az immáron 45-szörös Világkupa-győztes Vonn. – Ez messze túlszárnyalja azt, amit a pályafutásomtól vártam, és igazán szerencsésnek érzem magam, hogy minden egyes nap azt csinálhatom, amit szeretek."

Talán túlzás már most kijelenteni, de rendesen körvonalazódik Vonn negyedik összetett Világkupa-győzelme. A szezon során eddig öt versenyen indult (az aspeni műlesiklást kihagyta) és négy versenyt megnyert, ami több mint bámulatos, a riválisok számára (elsősorban a most ötödik helyen záró német Maria Höfl-Riesch számára) pedig nyilvánvalóan sokkoló.

És a ráadás még csak most jön! A hölgyek ugyanis a soron következő Val d’Isére-i verseny helyett Beaver Creekbe teszik át székhelyüket. Vonn számára ez hazai terep, hiszen öt percre az otthonától tud síléceket csatolni, és a szerdai szuper-óriásműlesikláson nyilvánvalóan rengetegen szurkolnak majd a világklasszis amerikai versenyzőnőnek.
Beaver Creek tehát mozgalmas napokat bonyolít. A férfi mezőny ugyanis itt töltötte el a hétvégét, és a Val d’Isére-i forduló előrehozott pótlásaként még csütörtökig egy óriás-műlesiklást és egy szlalomot is letudnak majd a Birds of Preyen.
Amelyen vasárnap este az osztrák Marcel Hirscher volt a császár, aki 16 századdal verte meg az amerikaiak nagy kedvencét Ted Ligetyt.
"Ausztriában, Söldenben, Ted verhetetlennek tűnt – mondta Hirscher -, így hatalmas sikernek tartom, hogy ezúttal legyőztem őt. De én úgy hiszem, Teddy visszatér kedden..."

A nap legnagyobb meglepetését a harmadik helyen záró német Fritz Dopfer szolgáltatta, aki pályafutása során először állhatott fel a dobogóra. Német férfiversenyző, Tobias Barnerssoi személyében legutóbb 1994-ben Kranjska Gorában volt dobogós óriásműlesiklásban – Dopfer ekkor mindössze hét éves volt...
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.