Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lindsey Vonn és senki más ...

2011.12.04. Lipiczky Ágnes

Lindsey Vonn és senki más ... Lindsey Vonn duplázott Lake Louise-ban, azaz „Lake Lindsey-ben”, hiszen szombattól sokan már így becézgetik a kanadai pályát. A férfiak Beaver Creek-i szuper-óriásműlesiklásán nagy meglepetés született: a svájci Sandro Viletta „odakoppintott” a norvég Aksel Lund Svindal orrára.
Úgy tűnik, a „Lord” csakis Lindsey Vonnra gondolt, amikor a Lake Louise-i pályát „teremtette”, hiszen az amerikaiak háromszoros összetett bajnoka úgy lubickol ezen a terepen, mint egykoron Renate Götschl Cortina d’Ampezzóban. Sokan már Lake Lindseyként becézgetik a pályát, ami nem véletlen: szombaton tizedik győzelmét aratta itt a 27 esztendős versenyző, aki 2004 óta 17. dobogós helyét zsebelte be a kanadai helyszínen.

És ismételten nem is akárhogyan győzött!
Fölénye ezúttal is óriási volt: 1.68 másodperccel volt gyorsabb a második helyen végző francia Marie Marchand-Arvier-nél és majd két másodpercet vert a harmadik helyen záró osztrák Elisabeth Görglre. „Nagy önbizalommal jöttem ide, hiszen a múltban már sokszor nyertem ezen a pályán. Fantasztikus, hogy így tudtam elkezdeni a szezont lesiklásban. Úgy gondoltam, ha itt jól kezdek, az kitart egész szezonban. A múlt idényben nem volt ilyen jó a Világkupa rajtom, most csak azt akartam, hogy kijöjjön az erő, ami bennem van. Egymás után két versenyt is megnyerni természetesen nagyon jó jel – magyarázta az összetett Világkupában élen álló Vonn. – Ezen a napon megpróbáltam azt, amit pénteken, vagyis agresszívan, a tökéletes vonalon síelni. És bár a körülmények, elsősorban a fényviszonyok miatt, ezúttal is nehezek voltak, de sikerült nyernem és ezért rendkívül boldog vagyok.”

Lindsey Vonn nyilatkozik győzelméről
Honfitársa, Laurenne Ross nem örülhetett ennyire. A versenyző nagyot bukott, 120 km/órás sebességgel csapódott a védőhálóba, és mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. Szerencsére megúszta törés nélkül, a védőháló megsebezte az arcát, amit össze kellett varrni.

És hogy mi történt a férfiaknál Beaver Creekben a szuper-óriásműlesikláson?
Óriási meglepetés! A 30-as rajtszámmal induló svájci Sandro Villeta ugyanis meglepte a szuper-G egyik nagy tudorát, Aksel Lund Svindalt. A 11-es rajtszámmal induló norvég, aki december lévén megvált a hetvenes-nyolcvanas éveket idéző bajuszától (jótékonysági okokból novemberben mindig bajusszal versenyez), már nyeregben érezhette magát, amikor Villeta elsodorta a viking álmait és egyben bezsebelte pályafutása első győzelmét, sőt első dobogós helyét!

A versenyt követő sajtótájékoztatón Svindal nem fukarkodott a dicséretekkel, véleménye szerint Viletta remekül síelte meg a felső szakaszt, amely nagyon technikás része a pályának és végig sikerült megtartani a sebességét. „Én nem voltam elég tiszta, volt pár hibám, nem nagyok, de hibák voltak – magyarázta Svindal.

Viletta és Svindal a sajtótájékoztatón
Viletta úgy vélte, szombati sikerét Bode Miller fantasztikus pénteki diadalának is köszönhette. „Bode pénteken azt mondta kockáztatott. Én is ezt tettem ma. Igaz, úgy síelni, mint Bode szinte lehetetlenség – tette hozzá a svájci versenyző, akinek honfitársa, Beat Feuz lett a harmadik. Az összetett Világkupát Aksel Lund Svindal vezeti a svájci Didier Cuche és Beat Feuz előtt.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.