Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Litvániában gyakorolt az olasz női alpesi válogatott

2013.11.04. Bata Attila

Bizony meglepő, hogy ebben a lapos országban készül az olasz csapat a november közepén Finnországban rendezendő versenyekre. Akik kissé járatosak a síterepek világában, azok sejthetik, hogy az olasz hölgyek a fedett litván sícsarnok előnyeit használják ki egy hétvégi edzésre.
Litvánia eléggé lapos ország, a legmagasabb pontja is csak 292 méter, mégis van egy olyan hely az országban, ahol télen-nyáron lehet síelni. 2011 augusztusában nyílt meg Litvánia első és akkor egyetlen sípályája. A síközpont a litván-lengyel-fehéroroszországi hármashatár közelében fekszik, Druskininkai település külterületén. Érdekesség, hogy a litván megoldás egyszerre kínál beltéri és kültéri síelést is, mivel a csarnok mellé egy igazi szabadtéri pályát is építettek, amelyen a csarnok tetejéről indulnak és a csarnok aljához érkeznek a síelők. Ezzel az ügyes, de egyben időjárásfüggő megoldással, jelentősen nőhet a látogatók száma.

Az olasz szlalom csapat a november közepén, a finnországi Leviben megrendezendő Világ Kupa versenyre készült ebben a csarnokban. Olyan ismert és kevésbé ismert nevek, mint Irene Curtoni, Manuela Mölgg, Sabrina Fanchini, Denise Karbon és társaik készültek itt november 1-től 4-ig.

A gyorsabb számokban versenyző olaszok természetesen továbbra is az Alpokban, pontosabban Pitztalon készülnek még november 7-ig.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.