Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fedett síaréna nyílik augusztus végén Litvániában

2011.08.03. Bata Attila

Két évvel ezelőtt írtunk arról, hogy megkezdődött a litván fedett sípálya építése. A célok teljesültek, ahogy az ilyen csarnokok esetében lenni szokott, egyedül a határidőt nem sikerült tartani, az idei januári nyitás helyett csak nyár végén nyílik meg az új komplexum, de már hivatalos az augusztus 26-i nyitás időpontja.
Az új síarénának rögtön két érdekessége is van. Oroszország kivételével ez az első kelet-európai fedett csarnok. Több egykori szocialista országban, számos hasonló terv született az előző években, de sehol sem mertek belevágni. A litván csarnok esetleges sikere több hezitáló befektetőt is meggyőzhet, hogy van fizetőképes kereslet az ilyen jellegű szórakozásra ebben a régióban is.

A másik érdekesség, hogy a litván megoldás egyszerre kínál beltéri és kültéri síelést is, mivel a csarnok mellé egy igazi szabadtéri pályát is építettek, amelyen a csarnok tetejéről indul és a csarnok aljához érkeznek a síelők. Ezzel az ügyes, de egyben időjárásfüggő megoldással, jelentősen nőhet a látogatók száma.

A beltéri részen két pályát és egy snowparkot építettek. A park leginkább a deszkásoknak készül, és az ígéretek szerint „európai” színvonalú lesz. A két belső pálya közül a tanulópálya 70 méter széles és 150 méter hosszú, míg a nagypálya 460 méter hosszú lesz, 66 méteres „szintkülönbséggel”. Ehhez jön még a kültéri pálya, amely 640 méter hosszban használható, az ígéretek szerint +5 fokos hőmérséklet alatt.

Július 19. óta már 15 hóágyú gyártja a havat a nyári melegben mínusz két fokra lehűtött csarnokban. A Snoras Snow Arena közzétette az idei árakat, forintra átszámolva, egy félnapos jegy hétköznapokon 4300 forintba, hétvégén 5100 forintba kerül. Felszerelést körülbelül 3000 forintért lehet bérelni. Érdekesség, hogy a bukósisak mindenkinek kötelező, saját hiányában ezt további 500 forintért lehet bérelni.

Ez már a július végi próbaüzem filmje
Litvánia szinte teljesen lapos, hegyek nélküli ország, helyi síelésről nem igazán beszélhetünk. A Druskininkajban most épült komplexum pályái egyben az ország leghosszabb sípályái is.
KOMMENTEK
Töri-074 | 2011.08.04. 12:58
Szuper!!!:-) Jó lenne itthon is már egy fedett pálya!!!
Lassan már mindenhol van, csak szegény magyaroknak kell utazgatni a környező országokba ha szeretne csúszni pl:nyáron!!!!:-(
szabolcsij | 2011.08.07. 20:12
A lassan mindenhol van, egy kicsit erős :)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.