Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magas-Tátra: már ratrakolnak a Lomnici-nyeregben

2017.11.08. Bata Attila

A korábbi évekhez képest az idén jóval több hó gyűlt össze november elejére a Magas-Tátra felsőbb régióiban. A Lomnici-nyeregben (2190 méter) már közel egy méter vastag a hóréteg. A pálya természetesen még nem használható, de a ratrakokat már kiküldték, hogy dolgozzanak a pályán.
A Lomnici-nyereg tegnap (Kép: TMR)
Az október végi havazás után körülbelül 1700 méteres magasság felett összefüggő a hótakaró Tátralomnic felett. A Lomnici-nyeregben és a fenti pályákon tilos a hóágyúk használata, így az ott összegyűlt méteres hó a természet ajándéka. A korábbi években a természet nem volt ennyire bőkezű, sokszor márciusig kellett várni a szezonban, hogy végre használni lehessen a nyereg pályáit.

Az üzemeltetők szerint a nyitáshoz szükséges hómennyiség 70%-a már lehullott, egy újabb nagyobb havazás után komolyan megfontolnák, hogy érdemes-e kinyitni a fenti pályákkal. A ratrakokat már kiküldték, tömörítik a havat, biztonságosabbá teszik a sziklás részeket és hódepókat építenek.

A TMR cég által üzemeltetett tátrai síterepeken (Chopok, Csorbató és Ótátrafüred) már megkezdődött a liftek szokásos őszi karbantartása. Tátralomnicon is megkezdik az ellenőrzést és karbantartást november 13-án. A téli szezon kezdetéig csak hétvégeken járnak a liftek.

A Lomnici-nyereg pályáin jelenleg tilos a síelés és a sítúrázás.

A tátralomnici síterep a tervek szerint december 9-én kezdi meg a szezont. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ilyenkor még csak a lenti, a faluhoz közeli pályákat nyitják meg.

A nyeregben található pálya megnyitásának időpontját az elmúlt szezonokban mindig feljegyeztük, ebből is látszik, hogy egy decemberi vagy egy esetleges novemberi nyitás mennyire kellemes meglepetés lenne a Tátra szerelmeseinek.

ÉvHónap, nap
2017-2018 ????
2017 január 1.
2016 február 16.
2015 január 16.
2014 március 22.
2013 január 30.
2012 január 20.
2011 január 30.
2010 február 14.
2009 január 2.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.