Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar síelő vesztette életét a Kitzsteinhorn gleccseren

2014.05.02. 2014.05.03. sielok.hu | frissítve: 2014.05.03.

Magyar síelő vesztette életét a Kitzsteinhorn gleccseren A csütörtöki ünnepnapon egy 28 éves magyar síelő vesztette életét a salzburgi Kaprun feletti Kitzsteinhorn gleccseren. A magyar állampolgár pályán kívül síelt, majd egy 25 méteres zuhanás után olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.
Az osztrák ORF híre szerint a magyar síelő a Magnetköpflbahn nevű sílift nyomvonalával párhuzamosan síelt, pályán kívül. A meredek részen 25 métert zuhant szabadesésben. A hegyimentők, valamint a helikopteres orvosi csapat azonnal a helyszínre érkezett és megkezdték a síelő újraélesztését, amely sikertelennek bizonyult.

A súlyos sérülései miatt a magyar síelő a helyszínen életét vesztette, holttestét rendőrségi helikopterrel szállították a völgyállomásra.
A baleset helyszíne a sítérkép részletén
A baleset helyszíne a sítérkép részletén
Kitzsteinhorn gleccser - a baleset helyszíne | Fotó: robin
Kitzsteinhorn gleccser - a baleset helyszíne | Fotó: robin
KOMMENTEK
Stani | 2014.05.02. 18:10
Sziasztok, a jobbra látható meredek hegyoldal a Gipfelsteilhang, ami egy nagyon élvezetes freeride rész. A baleset inkább a kép bal oldalán vagy közepén látható sziklafalnál történt, a zuhanás a képen is látható daru közelében történt. a lesiklás meg a Gletscher Shuttle mellett, ami technikailag nem egy nehéz rész, de ha valaki nagyon balra húzza az ívet, akkor fennáll a lezuhanás veszélye. Sajnálatos eset...
M.Norbi076 | 2014.05.04. 18:08
Sajnálatos nagyon :/ Én is többszor járok erre a részre freerideolni de valahogy ez az oldal teljesen tabu, a Kitzstein-on amúgy sem árt odafigyelni a Freeride részeknél, szóval aki jönne erre az tényleg kérje ki helyi véleményét meg stb....
Pásztory Gábor | 2014.05.05. 11:07
Sajnálatos és banális! Síterepen építési területre zuhanni!
Peverell | 2014.05.07. 21:22
Sajnálatos!
Nem jártam még itt, de a képről ítélve nem látszik annyira veszélyes terepnek. Valószínű, hogy inkább figyelmetlenség okozta a balesetet.
Nyugodjék békében!

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
Szállástippek
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.