Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Magyar síelő vesztette életét a Kitzsteinhorn gleccseren

2014.05.02. | Frissítve: 2014.05.03. | Szerző: sielok.hu
Magyar síelő vesztette életét a Kitzsteinhorn gleccseren A csütörtöki ünnepnapon egy 28 éves magyar síelő vesztette életét a salzburgi Kaprun feletti Kitzsteinhorn gleccseren. A magyar állampolgár pályán kívül síelt, majd egy 25 méteres zuhanás után olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.
h i r d e t é s
Az osztrák ORF híre szerint a magyar síelő a Magnetköpflbahn nevű sílift nyomvonalával párhuzamosan síelt, pályán kívül. A meredek részen 25 métert zuhant szabadesésben. A hegyimentők, valamint a helikopteres orvosi csapat azonnal a helyszínre érkezett és megkezdték a síelő újraélesztését, amely sikertelennek bizonyult.

A súlyos sérülései miatt a magyar síelő a helyszínen életét vesztette, holttestét rendőrségi helikopterrel szállították a völgyállomásra.
A baleset helyszíne a sítérkép részletén
A baleset helyszíne a sítérkép részletén
Kitzsteinhorn gleccser - a baleset helyszíne | Fotó: robin
2014.05.02. 18:10:36 Stani
Sziasztok, a jobbra látható meredek hegyoldal a Gipfelsteilhang, ami egy nagyon élvezetes freeride rész. A baleset inkább a kép bal oldalán vagy közepén látható sziklafalnál történt, a zuhanás a képen is látható daru közelében történt. a lesiklás meg a Gletscher Shuttle mellett, ami technikailag nem egy nehéz rész, de ha valaki nagyon balra húzza az ívet, akkor fennáll a lezuhanás veszélye. Sajnálatos eset...
2014.05.04. 18:08:48 M.Norbi076
Sajnálatos nagyon :/ Én is többszor járok erre a részre freerideolni de valahogy ez az oldal teljesen tabu, a Kitzstein-on amúgy sem árt odafigyelni a Freeride részeknél, szóval aki jönne erre az tényleg kérje ki helyi véleményét meg stb....
2014.05.05. 11:07:46 Pásztory Gábor
Sajnálatos és banális! Síterepen építési területre zuhanni!
2014.05.07. 21:22:29 Peverell
Sajnálatos!
Nem jártam még itt, de a képről ítélve nem látszik annyira veszélyes terepnek. Valószínű, hogy inkább figyelmetlenség okozta a balesetet.
Nyugodjék békében!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó galériák:
Kapcsolódó fórum:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »