Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hazai pályakörkép szilveszter előtt

2008.12.30. Bata Attila

Hazai pályakörkép szilveszter előtt Karácsonyi helyzetképünkhöz képest kissé változott a helyzet hazai síterepeinken. A síelhető pályák hossza lassan megduplázódik az év vége felé, bár a kékestetői pálya már csak jövőre nyit ki. Az időjárás szerencsére nem változott, a hideg továbbra is kedvez a síelésnek, bár egy kis hó nem ártana.
Marad az előző téli szezonokban ritkán tapasztalt hideg, sőt, ha hinni lehet az előrejelzéseknek, akkor még ennél alacsonyabbra is süllyed majd a hőmérő higanyszála. A hazai sípálya-üzemeltetők és síelők nyugodtan tervezhetnek, hiszen legalább 10-12 további kemény hideg nap áll előttünk. A hideg mellett van esély kisebb havazásokra is, amelyek frissítést hozhatnak a hazai pályákra.

Az ünnepek közötti és az első munkanapig tartó időszak szokásos velejárója, hogy mindenki ilyenkor megy síelni, ez meg is látszik a pályák zsúfoltságán. Aki síelni indul, mindenképpen számoljon azzal, hogy megnövekedett a várakozási idő a lifteknél és a büfék előtt. Aki el akarja kerülni a tömeget, az választhatja az esti síeléseket, vagy vár egy hetet, amikor már megszűnik a zsúfoltság és vélhetően remek körülmények között lehet továbbra is síelni.

Mátraszentistvánban mától újabb pályaszakasszal többet használhatnak a síelők. A négyes pálya és a mellette található lift is üzemelni fog. A napijegy ezentúl 5500 forintba fog kerülni. Lehet két napra un. hétvégi jegyet váltani, amely 10 000 forintba kerül és ingyenesen tartalmazza az esti síeléseket is. A Sípark weboldala szerint ez a kombináció 8 000 forintos megtakarítást jelent.

Eplényben a technika ördöge megakadályozta, hogy az eredeti terveknek megfelelően folytathassák a hóágyúzást, így eddig csak az egyes pálya alsó 400 méterén lehetett síelni. A Skiarena honlapja szerint ma délutánra elkészülnek az egyes pálya teljes hóágyúzásával, és már a másik felvonó is járni fog.

Visegrádon elkészült az 1/A pálya vasárnap reggelre, jelenleg egy újabb pálya behavazását végzik, amely hamarosan megnyithat. Idén ismét megtartják az előszilveszteri bulit, amely kedd este nyolctól kezdődik. Hajnalig lehet síelni, a négyezer forintos jegyárban egy forralt bor vagy egy tea is benne van.

Mától Szilvásváradon is lehet síelni, a hóágyúk használható állapotba hozták a sípályát, a szánkópálya várhatóan csak holnaptól üzemel.

A tervek szerint ma kellett volna elindítani a lifteket Kékestetőn, de a szezonnyitó idén már elmarad. Az új időpont január másodika.
KOMMENTEK

Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.