Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás Ausztriában: egy méter is eshet

2015.05.20. Stánicz Balázs

Visszatért a tél Ausztriába, ahol a nyugati tartományokban jelenleg több helyütt szakad a hó, a hóhatár helyenként 1000 méter alá csökkent. A hétvégéig akár 100 cm friss hó is eshet a magasabb hegyekben.
A szerdai heves esőzések és havazások valóságos közlekedési káoszt okoztak Vorarlbergen és Tirolban. A Brenner autópályát a keresztbe fordult kamionok miatt lezárták. Időközben az ezt elkerülő úton is akadozik a forgalom, hiszen a legtöbben már nyári gumikkal kelnek útra.

Vorarlbergen szerda délelőttig 1000-1500 méter közt 20 cm hó, míg 2000 méter felett csaknem fél méter friss hó hullott. Ami bosszúság a közlekedésben öröm a síelésben; a még nyitva tartó gleccserek hétvégéig 70-100 cm friss havat várnak.

A hóhatár a mai napon a legalacsonyabb; a tiroli Landeckben 800 méteren is havazik.

A heves esőzéseket, a hegyekben intenzív havazásokat okozó csapadékhullámok szombaton hagyják el Ausztriát, vasárnaptól egyre szárazabb idő ígérkezik.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.