Menü ≡

Már várják a James Bond film forgatását Tirolban

2014.10.27. | Szerző: Bata Attila
A James Bond rajongók örülhetnek, hiszen a következő év vége felé kerül a mozikba a sorozat 24. darabja, amelyet hamarosan elkezdenek forgatni. Biztosan lesznek benne havas, síelős vagy hegyi jelenetek is, hiszen januárban a stáb az ausztriai Kelet-Tirolba érkezik forgatni.
h i r d e t é s
2015 januárjában megpezsdül majd az élet a kelet-tiroli Obertilliach régióban. A tervek szerint ekkor érkezhet a környék hegyei közé a Bond 24 (ez csak munkacím) forgatása. Már több bizonyíték is van arra, hogy nem pletykáról van szó. Először is, a hegyoldalban elkezdtek építeni egy hatalmas faházat a forgatáshoz. A helyi pletykák szerint itt majd havas akciójeleneteket vesznek fel. Sokan tudni vélik, hogy a házat a végén felrobbantják, vagy repülőgép zuhan majd rá, végül is mindegy, a forgatás után legalább nem kell elbontani a gyönyörű tájban.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Egy helyi cég pedig 150 alkalmazottat vesz fel a november és február közötti időszakra. Hegyi vezetőket, pályagépkezelőket és további munkásokat várnak. A pletykák szerint a most épülő ház közelében egy leszállópályát is kell majd építeni. Egyéb hírek szerint a film készítői már meg is egyeztek egy környékbeli légi vállalkozással a repülők használatára.

Biztosan minden elkészül és mindent megszerveznek a forgatás kezdetére, az időjárással azonban a szervezők sem tudnak mit kezdeni. Csak remélni lehet, hogy a havazás is megérkezik a havas jelenetekhez. Egyébként Obertilliach és Lesachtal környékét nagyon be tudja temetni a hó. 2007 decemberében 4-5 méter vastag hóból kellett kiásni a falut, de az idei év elején is ez a rész volt Ausztria leghavasabb része, több méter hó hullott néhány nap alatt.

A helyi turisztikai hivatal már most dörzsöli a tenyerét, a környék vendégszobáit sorra foglalják le a James Bond rajongók. A hírek szerint a tiroli Sölden is szeretné, hogy ott is forgassanak. Ahogy ilyenkor lenni szokott, minden hétpecsétes titok a forgatással kapcsolatban, talán csak annyi biztos, hogy a főszereplő, Daniel Craig, három napot fog Kelet-Tirolban tölteni. 

Kép és szöveg: osttirol-heute.at
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »