Menü ≡

Új James Bond film 20 percnyi havas Osztrák-Alpokkal

2015.11.02. | Szerző: Bata Attila
Bár az osztrák mozikba csak ezen a héten kerül James Bond legújabb kalandja, de a bemutatót már megtartották Söldenben, ahol számos jelenetet vettek fel a filmből. Az osztrák idegenforgalmi szakemberek azt remélik, hogy a film mellé felépített marketing kampány újabb vendégeket csábít Tirolba.
A blockbuster filmek közül a Bond sorozat valamivel közelebb állhat a síelőkhöz, mert ennek a sorozatnak az alkotói gondolták a leggyakrabban, hogy egy-két síelős jelenetet be kellene illeszteni a kalandok közé. James Bond számos alkalommal üldözte a rossz fiúkat sílécen, vagy menekült előlük sítalpakon. Sajnos, ebben a filmben nem látjuk a 007-es ügynököt síelni.

Forgatás Tirolban
Több spoilert nem akarunk elsütni, de az biztos, hogy az osztrákok már összeszámolták, hogy a 148 perces filmből körülbelül 20 perc játszódik osztrák tájakon. A tiroliak pedig külön büszkék lehetnek arra, hogy majdnem kilenc percig szerepelnek a filmben.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A filmről már többször is írtunk korábban. Az osztrák helyszínek között Sölden, Altaussee és Obertilliach szerepelt. Sölden könnyen felismerhető lesz az üvegfalú vendéglőjéről, az Ice Q épületéről.

Az ORF szerint körülbelül 52 percet kell várni, amíg az első osztrák helyszín, Altaussee feltűnik. Az osztrák fogadtatás érthetően vegyes, van aki elégedett az Ausztriának jutott percekkel, de van olyan polgármester, aki többet látott volna a forgatás színhelyéből.

Az osztrák idegenforgalom természetesen kihasználja az új film, a "007 Spectre: A Fantom visszatér" ismertségét. Komoly kampány indult külföldön, hogy minél többen utazzanak oda, ahol Bond forgatott. A tiroli hivatal szerint a film körülbelül 100 millió eurós reklámot jelent, vagyis ennyibe került volna hasonló hírverés Tirolnak. A film forgatás hatása már most látható a vendégéjszakák és a foglalások növekedésében.

A filmet a magyar mozik is vetítik november 5-től. 
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »