Menü ≡

Forgatás után: James Bondról nevezték el a sípályát

2017.02.11. | Szerző: Bata Attila
Az idei szezonban ünnepli a Pireneusokban található francia síterep, Peyragudes, a 20. évfordulóját annak a jeles eseménynek, hogy itt forgatták "A holnap markában" (Tomorrow Never Dies) című James Bond filmet. Ennek alkalmából egy pályát is elneveztek a 007-es ügynökről.
Az új, 007-es pálya nyomvonala
h i r d e t é s
A filmben James Bond Afganisztánban található orosz katonai bázist rombol szét, de a gyakorlatban ezt a Pireneusok hegyei között, 2400 méteres magasságban vették fel. 20 évvel később a közeli síterep úgy döntött, hogy meglovagolja az évfordulót és az új, 2760 méter hosszú pályájukat a forgatás tiszteletére 007-esnek nevezi el.

A helyi tévé 1997-es riportja a forgatásról
Hóágyúk hiányában, az új pálya használhatósága teljes egészében a természetes hó mennyiségétől függ. Ezért az idei megnyitásának pontos dátumát elég nehéz volt megjósolni. A pályát ugyan már novemberben átadták, de először síelni rajra csak január végén lehetett. Az üzemeltetők örültek volna egy korábbi nyitásnak, de így tényleg minden passzolt a 20 éves érfordulóhoz, hiszen akkor is januárban forgattak.

A James Bond filmekben szerencsére sok havas és síelős jelentet találunk, lásd a lenti hivatkozásokban. Az érdekes, hogy a Pireneusokban forgatott filmben szereplő Pierce Brosnan később bevallotta, hogy nem is tud síelni...

Így kezdődik a film...
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »