Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sölden: James Bond múzeum nyílt 3000 méteren

2018.07.16. Bata Attila

Három és fél évvel a söldeni forgatás, és közel kétéves építkezés után elkészült a James Bond múzeum a síterep egyik hegyén (Gaislachkogl - 3048 méter). A kétszintes múzeumot a filmben is látható vendéglő mellett építették meg, nagy részét a sziklába süllyesztve. Feljutni csak sílifttel lehet.
2015-ben látványos képeket fogtattak a helyszínen a 24. James Bond (Spectre) filmhez. A síterep hegytetőre épült, a magasból különösen látványos vendéglője a filmben egy klinikának ad otthont. Innen menekül egy látványos akciójelenettel a főhős.

A kilenc "teremből" álló kiállítás fele a Spectre forgatását dokumentálja. Kiállították a filmben használt helikoptert és az ausztriai forgatások "ereklyéit". A kiállítás másik fele a James Bond sorozatról szól. Ahogy a lenti videóban is látható, a múlt heti megnyitóra a helyszínre érkezett a filmben Moneypenny-t alakító színésznő, Naomi Harris is.

A múlt heti átadás
A múzeumot nagyrészt a sziklába vájták. A bejárat és a kijárat az egyetlen rész, ahonnan ablakokon át kiláthatunk, igaz a panoráma csodálatos lehet onnan. A legújabb multimédiás megoldásokkal tarkított kiállítás az alsóbb részen kapott helyet. A teremben nincs fűtés, sem légkondicionálás, a tervezők azt szerették volna, hogy a látogatók igazi magashegyi élményben részesüljenek a hőmérsékletet tekintve.

A kiállítás felnőttek részére 54 euróért tekinthető meg. A belépő már tartalmazza az oda-vissza jegyet a Gaislachkogl kabinos liftre, amellyel fel lehet jutni 3000 méteres magasságba. Télen a síelőknek a síbérlet mellé 22 eurós felnőtt jegyet kell venni. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.