Menü ≡

Sölden: James Bond múzeum nyílt 3000 méteren

2018.07.16. | Szerző: Bata Attila
Három és fél évvel a söldeni forgatás, és közel kétéves építkezés után elkészült a James Bond múzeum a síterep egyik hegyén (Gaislachkogl - 3048 méter). A kétszintes múzeumot a filmben is látható vendéglő mellett építették meg, nagy részét a sziklába süllyesztve. Feljutni csak sílifttel lehet.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
2015-ben látványos képeket fogtattak a helyszínen a 24. James Bond (Spectre) filmhez. A síterep hegytetőre épült, a magasból különösen látványos vendéglője a filmben egy klinikának ad otthont. Innen menekül egy látványos akciójelenettel a főhős.

A kilenc "teremből" álló kiállítás fele a Spectre forgatását dokumentálja. Kiállították a filmben használt helikoptert és az ausztriai forgatások "ereklyéit". A kiállítás másik fele a James Bond sorozatról szól. Ahogy a lenti videóban is látható, a múlt heti megnyitóra a helyszínre érkezett a filmben Moneypenny-t alakító színésznő, Naomi Harris is.

A múlt heti átadás
A múzeumot nagyrészt a sziklába vájták. A bejárat és a kijárat az egyetlen rész, ahonnan ablakokon át kiláthatunk, igaz a panoráma csodálatos lehet onnan. A legújabb multimédiás megoldásokkal tarkított kiállítás az alsóbb részen kapott helyet. A teremben nincs fűtés, sem légkondicionálás, a tervezők azt szerették volna, hogy a látogatók igazi magashegyi élményben részesüljenek a hőmérsékletet tekintve.

A kiállítás felnőttek részére 54 euróért tekinthető meg. A belépő már tartalmazza az oda-vissza jegyet a Gaislachkogl kabinos liftre, amellyel fel lehet jutni 3000 méteres magasságba. Télen a síelőknek a síbérlet mellé 22 eurós felnőtt jegyet kell venni. 
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »