Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Újabb hollywoodi film készül a tiroli síterepeken

2019.01.17. | Szerző: Bata Attila
James Bond kalandjai után újabb hollywoodi produkció forgatása zajlik a tiroli hegyekben. A nézők és a kritikusok is jól fogadták a svédek 2014-es, a magyar mozikban Lavina címmel vetített filmjét. Az amerikaiak most elkészítik belőle a saját változatukat.
Serfaus-Fiss-Ladis
h i r d e t é s
Január 9-én kezdték meg a Downhill című amerikai film forgatását a tiroli hegyekben. Filmrajongók biztosan ismerik az eredeti svéd filmet, ahol egy házaspár két gyerekkel a Francia-Alpokban tölti a síszünetet. Egy mesterséges lavinarobbantás alatt, vészhelyzetben, a férj egyszerűen eltűnik a család mellől, és ez az epizód az egész síelésük hangulatára rányomja a bélyegét.

Az eredeti változat előzetese
Sztárokban nem lesz hiány az amerikai verzióban, a két legismertebb név Will Ferrel és Julia Louis-Dreyfus.

A munkát már megkezdték Serfaus-Fiss-Ladis síterepén felállított "táborban", ahol 160 fős stáb részvételével zajlik a forgatás. Itt előreláthatóan január végéig dolgoznak, majd következik Kaunertal és később Ischgl síterepe. A filmet teljes egészében Ausztriában forgatják, az utolsó felvételeket márciusban Bécsben veszik fel.
Serfaus-Fiss-Ladis: tábort ütött a stáb
Korábban az egyik James Bond filmet forgatták Söldenben, amelyből a síterep elég jól profitált. Ennek emlékére emlékére külön múzeumot is építettek, amelyet olyanok is látogatnak, akik a síelés miatt ide nem is jönnének el.

A tiroliak most is úgy gondolkoztak, hogy a reklám miatt (is) megéri nekik, hogy idehozzák a forgatást, és a film producerei a francia, norvég, olasz vagy kanadai ajánlatok ellenére az osztrákokat választották. Az eredeti, svéd filmet francia síterepeken (La Plagne és Les Arcs) vették fel.
Az osztrák gazdasági miniszter szerint csak a forgatás kb. 7 millió eurós bevételt jelent az országnak, valamint legalább 10 ezer vendégéjszakát a teljes időszakra. Arról nem is beszélve, ha a film sikeres lesz, akkor marketing szempontból remek helyzetbe kerülhetnek a tiroli síterepek.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »