Menü ≡

Mariazell: átadták az új kabinos liftet

2019.12.10. | Szerző: Bata Attila
Tavaly október végén indult utoljára útjára a régi kabinos lift Mariazell központjából. A helyén egy nyolcszemélyes kabinos lift épült, amelyet a hétvégén adtak át.
h i r d e t é s
A Főtértől és a városka fő látványosságának számító Bazilikától csupán 200 méterre indult a 91 éve megépített kabinos lift, amivel fel lehetett jutni a 1267 méter magas Bürgeralpe csúcsára. Ugyan a kötélpálya 2002-ben két új, modern kabint kapott, a darabonként 25 fős kapacitásuk mégsem volt elegendő, egyre gyakrabban torlódtak fel sorok az alsó állomásnál.

2018. október 28-án indult utolsó útjára a régi kabinos, majd nekiálltak az átépítésnek, így a tavalyi síszezonban a település központjából sílifttel nem lehetett feljutni a hegyre.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
December 7-én, 187 munkanap építkezés után átadták a megújult Bürgeralm Express-t. A közel 9 millió eurós beruházással megépült lift már kisebb kabinokkal közlekedik, igaz ezekből jóval többet tudnak forgalomba állítani.

Mostantól 21 darab nyolcfős kabin szállítja a hegyre a síelőket és a kirándulókat, így óránként 800 utas juthat fel a hegyre. Ez jelentős növekedés a korábbi 150 fős kapacitáshoz képest. A legnagyobb változást a sebesség hozza. Körülbelül öt perc alatt ér fel az új kabin a hegyre.
Átadás előtt a próbaúton
A liftet és a kabinokat a vorarlbergi Doppelmayr cég szállította, akik a D-Line típusú megoldásukat építették meg. A kivitelezők elmondták, hogy szűkös hely miatt igazi kihívás volt mindent bezsúfolni a völgyállomáson.
Nemcsak az új liftre költöttek az idén, hanem további két millió euróból új épületet építettek a ratrakoknak, vásároltak egy újabb ratrakot, fejlesztették a hóágyúzást és a hegyen több épületen is felújításokat végeztek.

Az új kabinos lift fontos szerepet játszik a környék turizmusában, hiszen télen-nyáron tudják üzemeltetni. A helyi polgármester kiemelte, hogy ezzel a beruházással megmarad a turizmusban dolgozó helyiek munkahelye, és még további 15 alkalmazottat tudnak elhelyezni ebben a szektorban.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »