Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Karácsonyi rekordok: sokan síeltek a stájer síterepeken

2020.01.06. Bata Attila

Véget ért az ünnepi roham a stájer síterepeken. Karácsony tájéka számos helyen rekordot hozott az eladott síbérletek és a szállások tekintetében.
Planai a két ünnep között
Planai a két ünnep között

Planai-Schladming

A síterepen a szezon előtt adták át az új, tízszemélyes liftet, amely volt olyan nap, hogy 24 ezer utast szállított. Ha a számokat nézzük, akkor minden idők legjobb karácsonyát zárta a Schladming 4-hegy síterepe, hiszen a csúcsnapon 19 ezer bérletes használta a pályákat.
Planai a két ünnep között
Planai a két ünnep között

Tauplitz

Szintén rekordot ért el a síterep látogatóinak száma a karácsonyi időszakban. A síterep vezetői szerint idén 15-18 %-kal többen váltottak bérletet, mint egy évvel korábban. Ez a számok nyelvén azt jelenti, hogy a legerősebb napon 6700 vendég csúszott a síterep 43 kilométernyi pályáin.
Tauplitz webkamera karácsonykor
Tauplitz webkamera karácsonykor

Kreischberg és Lachtal

Mindkét síterepen többen voltak a pályán az előző szezonhoz képest, de főleg Lachtalon látszik az emelkedés, ahol 10 %-kal több vendéget fogadtak. A számok nyelvén Lachtal egy átlagos napon 3000, míg Kreischberg 6000 vendéget vonzott.
Kreischberg webkamera karácsonykor
Kreischberg webkamera karácsonykor

Mariazell-Bürgeralpe

Itt azért nem ilyen ünnepekre számítottak. Szerencsére az új lift elkészült az ünnepek előtt, de a pályákon nem volt hó, így a síelés elmaradt. Az év végén már valamit javult a helyzet, de a lifttársaság vezetője szerint az új pályák behavazását és előkészítését csak ezen a héten tudják elkezdeni. Tehát, az igazi szezonkezdetre még egy kicsit várni kell.
Mariazell webkamera: séta a hóban a nyitás előtti napon, december 29-én
Mariazell webkamera: séta a hóban a nyitás előtti napon, december 29-én
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Kirschbaum Apartmanház
6 db felújított apartman Murau központjában, Kreischberg síterepétől 7 km-re. Minden szinten jól felszerelt, közös konyhával, saját utcai parkolóval. Ingyenes WiFi a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
6 új 9 fős hütte a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. Kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, mindegyikben kandalló, szauna és jakuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Club Hotel am Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, négycsillagos szálloda a kabinos lift alsó állomásától 150 méterre. Szállodai szobákkal, 2-8 fős apartmanokkal, wellness részleggel, fitnesz teremmel várja a vendégeket. Szolgáltatások: játékterem, konferenciaterem, sítároló, WiFi, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.