Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Maribor: az önkormányzat menti meg a síterepet

2014.11.12. Bata Attila

A súlyos anyagi gondokkal küzdő és csődbe jutott szlovéniai síterep idei szezonja a helyi önkormányzat segítségével rendeződhet. A városi tömegközlekedési vállalat veszi át a liftek üzemeltetését a 2014/2015-ös szezonra a csődbe jutott vállalkozástól. Ez a megoldás csak az idei szezonra engedélyezett.
Maribor-Pohorje az egyik legnépszerűbb szlovén síterep. A Pohorje sícentrum Szlovénia második legnagyobb városa, Maribor mellett fekszik. A síterep üzemeltető társaság a tavalyi szezont jelentős adóssággal fejezte be, az már látható volt, hogy komoly gondok lesznek a folytatással. Az egész nyár arról szólt, hogy sikerül-e megoldást találniuk az üzemeltetőknek, de a több érintett féllel (önkormányzat, turisztikai minisztérium, felszámoló biztos, bankok) lefolytatott megbeszélések nem hoztak eredményt, így a vállalkozás október közepén csődöt jelentett. A csődbe jutott vállalkozás nemcsak a lifteket és a sípályákat üzemeltette, hanem néhány környékbeli szálláshelyet is.

Areh - Partizanka lift és a pályája
Areh - Partizanka lift és a pályája
A síterep kiesése komoly veszteségeket okozna a helyi turizmusnak, ezért a maribori önkormányzat külön megállapodást kötött a síterepet csődbe juttató üzemeltetővel. A megállapodás értelmében az önkormányzat március végéig havi 10 ezer eurós bérleti díj fejében üzemelteti a pohorjei síterepet a 2014/2015-ös szezonban. Információink szerint az üzemeltetést a város helyi tömegközlekedési vállalata, a Marprom végzi majd ebben a szezonban. A "helyi BKV" a lifteket, a liftekhez kapcsolódó kiszolgáló infrastruktúrát, a hóágyúkat és a pályákat fogja üzemeltetni.

Bolfenk - középső piros szakasz
Bolfenk - középső piros szakasz
A szerződést a bíróság is jóváhagyta a múlt héten, bár kikötötte, hogy ez csak egyszeri és ideiglenes megoldás lehet. A következő szezonban ebben a formában már nem lehet üzemeltetni a síterepet. A bírósági döntés után hétfőn a városi közgyűlés is jóváhagyta a döntést, és már meg is indult a munka a síterepen, hogy felkészüljenek az idei szezonra. Elsőként a jegyértékesítésben dolgozó munkatársakat vették fel, de hamarosan feltöltik a teljes személyzetet, az előzetes tervek szerint 40-80 alkalmazottat vesznek fel a szezonban síterep üzemeltetésére.

Mától ismét jár a kabinos lift
Mától ismét jár a kabinos lift
Kedden már az idei árakat is meghatározták és döntöttek arról, hogy újraindítják a kabinos liftet. A szerdától ismét üzemelő kabinos liftre továbbra is 5 euróba kerül egy retúrjegy. Ez főleg a túrázókat és a hegyi kerékpárosokat érinti. Ez az ár az év végéig marad érvényben. Néhány portál már az idei síbérlet árakat is megszellőztette, ezek szerint a napijegy felnőtteknek 27 euróba, a gyerekeknek 17 euróba kerül majd. A kedvezményes szezonbérletért 250 eurót kell fizetni. 
KOMMENTEK
ivuszat | 2014.11.12. 14:56
A szállásokról tudtok valamit?
admin3 | 2014.11.12. 15:51
A Hotel Arena, Bolfenk és Videc egyelőre zárva tart. Ha lesz róla bővebb információnk, azonnal közzétesszük!

A Síelők.hu-n Maribornál szereplő szálláshelyeket ( ld. itt: http://sielok.hu/szallasok/siterep/...maribor/ ) a bezárás NEM érinti!
ivuszat | 2014.11.12. 16:22
A Martin apartmanok is zárva vannak? Köszönöm!
admin3 | 2014.11.12. 16:28
Noha a honlapon nem írják http://www.pohorje.org/en/mariborsk...o-pohorje-summer/ , nagy valószínűséggel a Martin panzió és apartmanok is zárva tartanak, mert ehhez a cégcsoporthoz tartoznak.
Havel Tibor | 2014.11.16. 12:45
Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a szintén csődöt jelentő Aréna Hotel üzemelni fog-e idén? Oda van foglalásunk ugyanis. Köszönöm
admin3 | 2014.11.17. 09:49
Sajnos még nincs információnk az érintett szálláshelyekről. Amint kapunk róluk híreket, jelezni fogjuk!
admin3 | 2014.11.17. 17:19
Most kaptuk a jó hírt, ki fog nyitni, egy másik cég átveszi az üzemeltetést! Részletek hamarosan!
ivuszat | 2014.11.25. 19:47
Sziasztok!
Még mindig nincs híretek a Martin apartmanokról?
admin2 | 2014.11.26. 07:35
Martin apartmanokról sajnos még nincs. Amint lesz hírünk, közzétesszük.
princ123 | 2014.12.07. 22:01
Sziasztok, a Martin Panzióba foglaltunk szállást szilveszterre. Van-e valami híretek, hogy ki fog-e nyitni?
admin3 | 2014.12.08. 14:33
Sajnos még mindig nincs hírünk a Martin panzióval kapcsolatosan!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bolfenk csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Bolfenk szállodai szobákat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Forest Hotel Videc csillagcsillagcsillag
Újszerű, 3 csillagos hotel a maribori kiskabinos lift felső állomása közelében, 300-500 méterre a sípályáktól. A vendégek kedvezményesen használhatják a szomszédos Bolfenk WellNest Centrum szolgáltatásait!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.