Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csődbe ment a szlovén Maribor-Pohorje síterepe

2014.10.21. Bata Attila

Folytatódik a kellemetlen járvány, egy újabb síterep kénytelen csődöt jelenteni. A szlovéniai Maribor melletti Pohorje síterepét a magyar vendégek is megkedvelték az utóbbi időben. A tavalyi szezon újabb veszteségeket hozott, az üzemeltető csődöt jelentett, teljesen bizonytalan az idei szezon.
Bajban lévő kelet-ausztriai, sőt az osztrák-szlovén határon található Petzen után, már a szlovénokat is elérte a csődhullám. Az évek óta bajban lévő Bovec után most Pohorje következett. Maribor Szlovénia második legnagyobb városa, idegenforgalmához jelentősen hozzájárul a környékbeli Pohorje népszerűsége. Jelen pillanatban csak találgatni lehet, hogy mi lesz a síterep sorsa a jövőben.

Kabinos lift Mariborban - a sípályákról a városra látni.
Kabinos lift Mariborban - a sípályákról a városra látni.
A baj nem most kezdődött. Már tavaly is érkeztek negatív hírek a sítereppel kapcsolatban, de valahogy sikerült befejezniük az előző szezont. A korábbi adósságokat a tavalyi kedvezőtlen tél csak tovább növelte. A tavalyi szezonban a síterep körülbelül 3,5 millió eurós bevételre tett szert, de ez még az éves működést sem fedezte, így a teljes nettó adósság mostanra elérte a 4 millió eurót (kb. 1,2 milliárd forint).

A síterep és a közelében lévő szállodák egy része egy üzemeltető kezében van, így a fenti bevételekben már a szállásadók adatai is benne vannak (Hotel Arena, Hotel Videc, Hotel/Apartman Bolfenk, Martin Panzió/Apartmanok, Hotel Areh). A problémákat az elmúlt hónapokban sem sikerült megoldani, ahogy ilyenkor lenni szokott, egymásra mutogat az üzemeltető, az önkormányzat, a felszámoló és mindenki, aki tehetett volna valamit a síterepért. A csődbejelentéssel közel száz alkalmazott lett munkanélküli, akiknek - a szakszervezet szerint - az üzemeltetők több havi bérrel is tartoznak.

Maribor - esti látkép a kivilágított sípályával
Maribor - esti látkép a kivilágított sípályával
Az ígéretekből még most sincs hiány. Néhány szállodát szeretnének kinyitni a téli szezonra, bár síelés hiányában jelentősen csökkenhet az érdeklődés a környék iránt. Az üzemeltető másik ígérete szerint, a síterep egy kisebb részét, néhány lifttel, talán beindíthatják a szezonra.

Jelenleg egy dolog biztos, hogy semmi sem biztos. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Bolfenk csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Bolfenk szállodai szobákat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Forest Apartments Videc csillagcsillagcsillag
Újszerű, 3 csillagos apartmanok a maribori kiskabinos lift felső állomása közelében, 300-500 méterre a sípályáktól. A vendégek kedvezményesen használhatják a szomszédos Bolfenk WellNest Centrum szolgáltatásait!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bellevue csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos szálloda 1050 méteren, a maribori kiskabinos lift felső állomásánál található, közvetlenül a sípályák mellett. Wellness szolgáltatásai: finn, török és laconium szauna, masszázskabin, fitneszterem, relaxációs terem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.