Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Csődbe ment a szlovén Maribor-Pohorje síterepe

2014.10.21. | Szerző: Bata Attila
Folytatódik a kellemetlen járvány, egy újabb síterep kénytelen csődöt jelenteni. A szlovéniai Maribor melletti Pohorje síterepét a magyar vendégek is megkedvelték az utóbbi időben. A tavalyi szezon újabb veszteségeket hozott, az üzemeltető csődöt jelentett, teljesen bizonytalan az idei szezon.
h i r d e t é s
Bajban lévő kelet-ausztriai, sőt az osztrák-szlovén határon található Petzen után, már a szlovénokat is elérte a csődhullám. Az évek óta bajban lévő Bovec után most Pohorje következett. Maribor Szlovénia második legnagyobb városa, idegenforgalmához jelentősen hozzájárul a környékbeli Pohorje népszerűsége. Jelen pillanatban csak találgatni lehet, hogy mi lesz a síterep sorsa a jövőben.

Kabinos lift Mariborban - a sípályákról a városra látni.
A baj nem most kezdődött. Már tavaly is érkeztek negatív hírek a sítereppel kapcsolatban, de valahogy sikerült befejezniük az előző szezont. A korábbi adósságokat a tavalyi kedvezőtlen tél csak tovább növelte. A tavalyi szezonban a síterep körülbelül 3,5 millió eurós bevételre tett szert, de ez még az éves működést sem fedezte, így a teljes nettó adósság mostanra elérte a 4 millió eurót (kb. 1,2 milliárd forint).

A síterep és a közelében lévő szállodák egy része egy üzemeltető kezében van, így a fenti bevételekben már a szállásadók adatai is benne vannak (Hotel Arena, Hotel Videc, Hotel/Apartman Bolfenk, Martin Panzió/Apartmanok, Hotel Areh). A problémákat az elmúlt hónapokban sem sikerült megoldani, ahogy ilyenkor lenni szokott, egymásra mutogat az üzemeltető, az önkormányzat, a felszámoló és mindenki, aki tehetett volna valamit a síterepért. A csődbejelentéssel közel száz alkalmazott lett munkanélküli, akiknek - a szakszervezet szerint - az üzemeltetők több havi bérrel is tartoznak.

Maribor - esti látkép a kivilágított sípályával
Az ígéretekből még most sincs hiány. Néhány szállodát szeretnének kinyitni a téli szezonra, bár síelés hiányában jelentősen csökkenhet az érdeklődés a környék iránt. Az üzemeltető másik ígérete szerint, a síterep egy kisebb részét, néhány lifttel, talán beindíthatják a szezonra.

Jelenleg egy dolog biztos, hogy semmi sem biztos. 
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »