Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Maribor-Pohorje: már ezer szezonbérletet eladtak

2017.09.08. Bata Attila

A magyarok körében is szívesen látogatott szlovéniai síterep, a Maribor melletti Pohorje az előző hétvégén fesztivált rendezett, ahol először lehetett nagyon kedvezményes áron szezonjegyeket vásárolni. Bár az időjárás sokakat távol tartott, a rendezők elégedettek az eredménnyel.
A hétvége meghozta a szezon első havát a szlovén hegyekbe is. Vasárnap reggelre a Júliai-Alpokban Kredaricán 9 cm, Kaninon 8 cm hó hullott, de több csúcs is fehérbe öltözött. A korai havazás nem újdonság Kredaricán, a helyi meteorológiai intézet szerint az elmúlt 45 évben 20 alkalommal hullott a hó szeptember első 10 napjában.

Amíg a magasban havazott, addig az alacsonyabb részeken a viharos eső áztatta a földeket és a mariboriak rendezvényét, ahol még 310 eurós áron lehetett szezonbérlethez hozzájutni. Az akció továbbra is folytatódik, bár az árak a szezon közeledtével kissé emelkednek.

Ettől a héttől október 3-ig 370 euróba kerül egy felnőtt szezonbérlet, majd utána 400 euróba egészen október 28-ig. Utána már csak teljes áron, 470 euróért lehet vásárolni a teljes szezonra érvényes síbérletet.

Maribor síterepét a helyi közlekedési vállalat a Marprom üzemelteti, a hétvégi bulit is ők szervezték, és az időjárás előrejelzések ismeretében is úgy döntöttek, hogy megtartják a koncerteket és a különböző programokat.

Ezer darab szezonbérletet sikerült értékesíteni, amely valamivel kevesebb, mint tavaly ilyenkor, de a szervezők elégedettek az eredménnyel. A tervek szerint októberben is tartanak egy rendezvényt, ahol újabb értékesítést tartanak.

A síterepen már megkezdték a felkészülést a szezonra. Az egyik legnagyobb változás az lesz, hogy az 1961-ben épült és már teljesen "kiöregedett", felújításra sem érdemes Bellevue liftet elbontják és a helyére két varázsszőnyeget telepítenek. A bontási engedélyek még nem érkeztek meg, a fejleményekről majd beszámolunk.
KOMMENTEK
bouquetk | 2017.09.08. 09:04
A Bellevue egy tányéros volt, nem oszt nem szoroz.
A legnagyobb baj, hogy alig van hó, a rendszer elavult. Ha itt laknék, biztos vennék bérletet, de másképp nem éri meg. Régen sokat járunk ide, szerethető hely.

Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Habakuk csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A 2022/23-as síszezonra teljesen megújult luxushotel Maribor-Pohorje völgyállomásától 100 méterre. Szolgáltatásai: hatalmas wellness részleg medencékkel, szaunavilág, fitneszterem, étterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Forest Apartments Videc csillagcsillagcsillag
Újszerű, 3 csillagos apartmanok a maribori kiskabinos lift felső állomása közelében, 300-500 méterre a sípályáktól. A vendégek kedvezményesen használhatják a szomszédos Bolfenk WellNest Centrum szolgáltatásait!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.