Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mediterrán havazás, három méter hó Spanyolországban

2019.04.24. Bata Attila

Fehér lett a húsvét a magasabb részeken a dél-európai és észak-afrikai hegyekben. Libanonban 40 centiméter hó hullott, ugyanennyit mértek a spanyol síterepen, Sierra Nevadán is, ahol három méter vastagon áll a hó a legmagasabb részeken.
Húsvéthétfő (Kép: Lebanon Weather Forecast)
Húsvéthétfő (Kép: Lebanon Weather Forecast)
A Földközi-tenger keleti oldalán húsvéti tél lepte meg a túrázókat a hegyekben. Cipruson 1000 méter felett már néhány centiméter hó hullott, az ország egyetlen síterepén pedig 1850 méteres magasságban 11 cm havat mértek.

Libanoni húsvét: hóban hozza a tojásokat a Mikulás
Havazott a Közel-Keleten, nem is kis mennyiségben. Utoljára 23 évvel ezelőtt hullott hasonló mennyiségű hó áprilisban. A hétfőn megérkezett hideg és csapadék már 300 méter felett átváltott havazásba, természetesen komoly gondokat okozva a közúti közlekedésben. Egyes területekről 40-60 cm havat jelentettek.

Nemcsak az országutakon, hanem a légi közlekedésben is veszélyes lett az időjárás. A kuvaiti légitársaság Bejrútba érkezett gépét, a légitársaság közleménye szerint, a heves jeges eső horpasztotta be.



Cedars: webkamera tegnap délben a libanoni síterepről
Cedars: webkamera tegnap délben a libanoni síterepről
Libanon: havazás után tegnap reggel
Spanyolországban is havazott. Európa egyik legdélebbi síterepén, Sierra Nevadán 20-40 cm hullott, így fenn már/még három méter vastag a hóréteg. A síterep bejelentette, hogy a kiváló hóviszonyoknak köszönhetően május 5-ig tartanak nyitva, és az utolsó két hétre megpróbálják tartani a jelenlegi kínálatot, azaz 70 kilométernyi pályán lehet síelni továbbra is.

Még tart a szezon Spanyolországban
KOMMENTEK
M61021 | 2019.04.24. 09:21
Két éve ilyenkor itthon is lehetett síelni. Hideghegyen a felvonó is járt. Tavaly ilyenkor pedig úsztunk a Balatonban. Idén nálunk átlagos szerű az időjárás... Az időjárás tovább tart.
Bata Attila | 2019.04.24. 11:55

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.