Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megérkezett az ősz első havazása a Tátrákba

2024.09.29. Bata Attila

Vasárnap reggelre vékony hóréteg lepte be a szlovákiai Magas- és Alacsony-Tátra tetejét, valamint havazott a Lengyel-Tátrában is. A lehullott hó mennyisége szinte minimális, de ahhoz elég, hogy megnehezítse a túrázók dolgát a magasabb régiókban.
A Lomnici-csúcs ma reggel (Vysoké Tatry - Hory zážitkov )
A Lomnici-csúcs ma reggel (Vysoké Tatry - Hory zážitkov )
A szokásos szeptemberi havazás eddig elkerülte a szlovák hegyeket, azonban az utolsó hétvégére megérkezett a meteorológusok által is jelzett lehűlés és havazás. A Lomnici-csúcson ma reggel mínusz 6 fokot, Chopokon pedig mínusz 3,1 fokot mutatott a hőmérő. Mindkét helyen kevés hó hullott, Lomnicon 1 cm havat mértek, még Chopokon egy vékony lepel maradt meg. A lehűlés most kezdődött el, a nap folyamán folytatódhat a havazás is. Fenn 3-5 cm hó várható, akár 1300 méteres magasságban is megjelenhetnek az első hópihék.
Chopok - Rotunda ma reggel
Chopok - Rotunda ma reggel
A lengyel oldalon is hullott egy kevés hó, 1600 méter felett havazott. A túrázók dolgát a rossz látási viszonyok, a havas-jeges ösvények és a hatalmas széllökések nehezítik a hegy mindkét oldalán. 
Reggeli túra a Tátrában
KOMMENTEK

Szállástippek
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Polovnik csillagcsillagcsillag
Kis hotel a Déményfalvi-völgyben, 6,5 kilométerre Chopok-észak / Jasná síliftjeitől reggelis ellátással. A szomszédos wellness hotel szaunáit a vendégek használhatják.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.