Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Megnyílt a síterep, ahol az Everest filmet forgatták

2015.09.28. | Szerző: Bata Attila
A hétvégén megnyílt az olasz Val Senales gleccser, így újabb sítereppel növekedett a szeptemberi síelési lehetőségek száma az Alpokban. A nyitás érdekessége, hogy ezen a hétvégén mutatták be az olasz mozik az Everest című filmet, amelyet az itteni gleccseren is forgattak.
h i r d e t é s
Az olasz Val Senales (német nevén Schnalstal) gleccser az idei nyáron hóhiány miatt nem tudott kinyitni. A múlt heti havazás 30 centiméter havat hozott a pályákra, így szeptember 25-én már megérkezhettek a tréningező csapatok a gleccserre. A pályákat ilyenkor javarészt az edzőtáborozó versenyzők használják, de az idei szezontól már megváltozik a világ, a csapatoknak be kell jelentkezniük és csak foglalások után kaphatnak pályát.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A hétvége másik híre a gleccserrel kapcsolatban, hogy az olasz mozikban is elkezdték vetíteni az Everest című filmet. Ennek a filmnek a legtöbb külsős jelenetét az olasz gleccseren vették fel. Természetesen a stáb a Himalájában is forgatott, de úgy gondolták, hogy az itteni hegység hasonlít jobban a Himalája vonulataira, így öt héten át ideköltözött a film összes világsztárja.

A film előzetese, a tábori jeleneteket a gleccseren forgatták
A 180 fős stáb, köztük 30 nepáli sherpa, körülbelül 3000 méteres magasságban dolgozott, a sztárokat hajnalban helikopterrel vitték fel a helyszínre, bár az is előfordult, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt napokig nem tudtak forgatni. A filmet már a magyar mozikban is vetítik.

2014 februárjában az osztrák Peter Schröcksnadel érdekeltségébe került a gleccserterep, miután kétharmados tulajdoni többséget szerzett. Schröcksnadel számos osztrák síterepben tulajdonos vagy résztulajdonos, többek között a közeli Hochkar, Ötscher vagy Hinterstroder síterepeiben is érdekelt. Egyszerűbb egy pillantást vetni a Sunny Card bérletre, amely összefogja a síterepeit.

2015.09.28. 17:05:11 huligan
Az utolsó bekezdéshez: és hamarosan csatlakozik Savognin is (CH).
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 99 vendég és 13 regisztrált felhasználó látogatja.