Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar és Schnalstal (Val Senales) egy kézben

2014.02.12. 2014.02.14. Bata Attila | frissítve: 2014.02.14.

Peter Schröcksnadel, az osztrák sí szövetség elnöke és vállalkozó újabb síterepet vásárolt az eddig is tekintélyes portfóliójához. A január végén megkötött szerződés szerint az osztrákok partnercégükkel együtt kétharmados többséget szereztek a dél-tiroli Schnalstal (Val Senales) gleccser üzemeltetésében.
Peter Schröcksnadel érdekeltségeinek a listáján található Patscherkofel és Hochkössen (Tirol), Grossglockner (Kelet-Tirol), Wurzeralm, Hinterstoder, Kasberg és Hochficht (Felső-Ausztria), de mindenekelőtt a közeli Hochkar és Ötscher-Lackenhof síterepei. A kilenc osztrák síterepen kívül a nevéhez köthető a nálunk webkameráiról ismert Feratel és Sitour vállalkozások is. Mostantól pedig egy újabb sítereppel, a dél-tiroli Schnalstal terepével gyarapodik a portfólió.

Peter Schröcksnadel és a dél-tiroli média és turisztikai vállalkozás, az Athesia közösen vette meg a dél-tiroli síterep üzemeltetésében kétharmados részesedéssel bíró céget, így mostantól az övéké ez a tulajdonrész. A vételárat hivatalosan nem közölték, de egy helyi ingatlaniroda értesülése szerint 6,5 millió euróért kelt el a síterepet üzemeltető cég kétharmada.

Az egykoron egész évben nyitva tartó gleccserterep az utóbbi időben egyre több gonddal küszködött. A korábbi számokhoz képest a látogatók fokozatosan elmaradtak és a 2011/2012-es szezonban már csak 220 ezer látogatójuk volt. A 2012-es évet 620 ezer eurós veszteséggel zárta a síterep. Tavaly nyáron már ki sem nyitottak.

Az új tulajdonosok természetesen átvilágították a síterepet és terveik között fejlesztések is szerepelnek. A tervezett beruházások nagyságáról még nem lehet pontosat tudni. Az is befolyásolhatja a fejlesztéseket, hogy a fentebb említett kilenc síterep közül a tiroli Patscherkofelre már nem kell többet költeniük, hiszen 2016-tól a helyi önkormányzathoz kerülhet.

KOMMENTEK
Masocorto | 2014.02.15. 08:49
Ezek a képek a Schnalstalon készültek, ami egy fantasztikus hely. Ha a síterepeknek van menyországa, akkor szerintem ez az :-) Évek óta ide járunk sízni, ha tehetjük.Ha másik terepen síztem, mindig erre a helyre gondoltam, mivel összehasonlíthatatlanul jobban éreztem itt magam, mint bárhol máshol. Véleményem szerint nem lehet egy lapon említeni az osztrák terepekkel, többek között gondolok itt arra, hogy a pályák mindig tökéletesen karbantartottak, soha nem tapasztaltam tömegnyomort, ami valljuk meg, hogy az osztrák síterepeket jellemzi. Összefoglalva a lényeget, tökéletes pályákon, sorbanállás nélkül, megfizethető áron lehettünk itt eddig. Kiváncsian várom, hogyan lesz ezután.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Aparthotel Maso Corto csillagcsillagcsillag
2-6 fős apartmanok a schnalstali kabinos lift alsó állomásától mindössze 200 méterre. Az apartmanok mindegyike teljesen felszerelt. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, síkölcsönző, wellness. Akár ellátással is kérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.