Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schnalstal-Val Senales gleccser: idén sincs nyári síelés

2015.06.12. Bata Attila

A tervek szerint ezen a hétvégén nyitotta volna meg kapuit nyári síelésre az olaszországi Dél-Tirol egyetlen gleccsere, Schnalstal, vagy olasz nevén Val Senales. Sajnos, itt nem hullott a télen annyi hó, hogy ki lehetne nyitni a nyárra, így a tervezett nyitást szeptember 18-ra halasztották.
Schnalstal sokak kedvenc nyári síterepének számított a hetvenes évek elejétől egészen 2012 nyaráig, az volt az utolsó nyár, amikor kinyitott a síterep. Főleg a síőrültek és az itt gyakorló versenyzők síeltek itt nyaranta.

2014 februárjában az osztrák Peter Schröcksnadel érdekeltségébe került a gleccserterep, miután kétharmados tulajdoni többséget szerzett. Schröcksnadel számos osztrák síterepben tulajdonos vagy résztulajdonos, többek között a közeli Hochkar, Ötscher vagy Hinterstroder síterepeiben is érdekelt. Egyszerűbb egy pillantást vetni a Sunny Card bérletre, amely összefogja a síterepeit.

Sokak örömére, az osztrákok akkor megígérték, hogy idén nyáron ismét kinyitják a síterepet, de ez nem fog összejönni. A tervek szerint június 12. és július 12. között egy hónapig ismét lehetett volna síelni, de a hóviszonyok miatt ez meghiúsult.

Így nézett ki a gleccser hétfő délelőtt
Így nézett ki a gleccser hétfő délelőtt
A fő ok, hogy az előző télen kevés hó hullott, így mostanra kevés maradt a gleccseren. Próbálkoztak hóágyúkkal havat készíteni, amelyet depókban tárolnak, de végül is úgy döntöttek, hogy megóvják a gleccser havát és a tartalékokat is csak az elhalasztott nyitáskor használják fel, amely a tervek szerint szeptember 18-án lesz. A dátum elég reálisnak tűnik, hiszen tavaly és tavalyelőtt is nagyjából abban az időben nyitottak ki. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Aparthotel Maso Corto csillagcsillagcsillag
2-6 fős apartmanok a schnalstali kabinos lift alsó állomásától mindössze 200 méterre. Az apartmanok mindegyike teljesen felszerelt. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, síkölcsönző, wellness. Akár ellátással is kérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.