Menü ≡

Méteres havazás a szlovén és horvát hegyekben

2018.02.05. | Szerző: Bata Attila
A hétvégi mediterrán ciklon nálunk is hozott egy kis havat, azonban az Adria körüli országokban jóval több hó hullott. Helyenként az egy métert is meghaladta a frissen lehullott hó mennyisége, természetesen nem volt egyszerű a közlekedés a havas utakon a hétvégén.
h i r d e t é s
A szlovén síterepeknek áldás és egyben bosszúság is volt a hétvégi havazás. Vogel kivételével átlagban 40-60 cm friss hóval gazdagodtak a síterepek, amely jó hír. A gondot az okozta, hogy a hóviharban vagy a ködben a hétvégén több helyen nem tudták beindítani a lifteket, volt olyan síterep is, amely a frissen hullott sok hó miatt nem tudott kinyitni.

Kranjska Gora élő közvetítése
A Júliai-Alpokban ennél is több 100-120 cm hó hullott. Vogel síterepén 181 centiről hízott 295 centisre a hóréteg. A jó hír, hogy mára a Nap is kisütött és ilyen szép képeket lehetett készíteni a méteres havazás után.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Horvátországban még a fővárosban Zágrábban is havazott. A hegyekben már itt is vastag a hó, a legmagasabban található meteorológiai állomás, a Zavizan (1594 m) ma reggel 168 cm vastag havat mért. Az alábbi videó az itthon is kedvelt Plitvicei-tavak környékén készült, ahol vasárnap reggel 40 cm friss hóra ébredtek.

Horvátországban a tengerparton és a szigeteken gyengén is havazott. Ezzel szemben az Adria olasz oldalán még a híres Rimini strand is havas lett.

A ciklon havából jutott a boszniai és a montenegrói síterepekre is.

A havazás csak rövid időre szünetel, szerdán ismét havazhat a régió hegyeiben.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »