Menü ≡

Méteres hó a híres olasz kerékpárverseny útvonalán

2014.04.07. | Szerző: Bata Attila
Május 9-én kezdődik a híres olasz kerékpárverseny, a Giro d'Italia versenye. Ahogy emlékszünk rá, az idei tél rengeteg havat hozott Olaszországban, többek között Veneto régióban is, ahol május végén az utolsó futamokat rendezik. Sok helyen még mindig méteres vastagságban áll a leomlott hó a verseny útvonalán.
h i r d e t é s
A Giro d'Italia az idén Írországból indul, majd átrepül a mezőny és Olaszország legszebb részeit biciklizi körbe a mezőny. Az utolsó előtti és az egyik legfontosabb szakaszt a télen rengeteg hóval sújtott (síelős nyelvben megáldott) Veneto régióban rendezik.

Nagyon jó videó: Casera Razzo, kontraszt a nagy havazás után
Május 31-én egy igazán durva, 167 kilométer hosszú, három igencsak meredek hegyi emelkedővel nehezített szakaszt kell megtenniük a versenyzőknek. Ezen a részen jelenleg két hegyi szakaszon (Casera Razzo és Passo Pura) is méterekben áll a hó az úton - írja a helyi internetes portál.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az elmúlt héten bejárásra indultak a szervezők és a környék polgármesterei a meredek hegyi úton. Az utóbbi időben többször is kisebb-nagyobb lavinák omlottak az útra. A szervezők öt olyan helyet számoltak össze, ahol méteres hó torlaszolta el az utat. Az egyik helyen neki is álltak nyomot vágni a hóban. Volt olyan rész, ahol az idei tél annyira tönkretette az utat, hogy néhány részt újra kell majd aszfaltozni, többek között egy olyan hegyoldalt, ahol a bringások 80 km/órás tempóban zúgnak lefelé.

Az említett hegyi út lavinaveszély miatt jelenleg le van zárva a forgalom előtt, de ez normálisnak mondható itt április elején. A tervek szerint a hónap végén már megnyithatják az utat a nagyközönség előtt, május elején pedig kijavíthatják az utat, ahol szükséges. A helyiek szerint várhatóan a hó május közepére már teljesen elolvad, így a verseny megrendezését nem fenyegeti semmi veszély.

A hó már tavaly is okozott gondokat versenyen, akkor, május 24-én, a Stelvio-hágó körüli szakaszt törölni kellett a télies időjárás miatt. A következő napi futamot pedig a tervezettől eltérő útvonalon kellett megrendezni.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó terepcsoportok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »