Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egy méteres friss hó az osztrák gleccsereken

2009.06.24. Stánicz Balázs

Egy méteres friss hó az osztrák gleccsereken A pünkösdi havazások után újra visszaköszönt a tél az osztrák hegyekbe. Míg a napok óta tartó csapadékos idő a völgyekben árvizeket és sárlavinákat okoz, addig fenn a hegyekben helyenként tekintélyesre hízott a hótakaró.
Múlt hét pénteken ért véget a 30 fokos nyári meleg Ausztriában, azóta szinte szünet nélkül esik az eső, a hegyekben a hó. Hétfőn csak hólánccal lehetett a tiroli Silvretta utat megközelíteni. Helyenként egészen 1500 méterig is lehavazott, de jellemzően 2000 méter körül mozgott a hóhatár.

Az osztrák gleccsereken a napok óta tartó havazás igencsak tekintélyes mennyiségű friss havat eredményezett, különösen, ha azt nézzük, hogy nyár van, bár úgy tűnik erről az időjárás nem akar tudomást venni.

Mint azt sejteni lehetett, a rekorder ismételten a stájer Dachstein, ahol tegnapig összesen egy méteres friss hó hullott, és azóta is rendületlenül esik tovább. A többi osztrák gleccseren többnyire 40-50 cm között mozog a lehullott hó vastagsága, a kapruni Kitzsteinhornra közel 60 cm friss hó érkezett a napokban.

A nyári havazások létfontosságúak a gleccserek esetében, ugyanis ezzel lassíthatják a téli hónapokban felhalmozódott hótakaró olvadását, és így a gleccserjég megjelenését.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.