Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Helikopterrel mentettek egy hódeszkást Mölltalon

2009.12.14. Bata Attila

Látványos helikopteres mentést kellett végrehajtani ma délután a Mölltal-gleccseren 2800 méter magasságban. Egy hódeszkás, a pályán kívül, egy sziklapárkány szélére sodródott, ahol szerencsére meg tudott állni. Alatta veszélyesen hatalmas mélység tátongott, csak helikopterrel lehetett lehozni.
Ötven méteres csúszás után jól jött a szikla ...
Egy harmincegy éves stájer hétfő délután indult egy kis pályán kívüli csúszásra. A Gipfelstation megállótól indulva körülbelül 300 métert tehetett meg, amikor körülbelül 2800 méteres tengerszint feletti magasságban 50 métert csúszott lefelé a szakadék irányába. Szerencsére a meredek hegyoldalban az egyik sziklánál sikerült megállítania a lecsúszását és megkapaszkodnia.

A hódeszkás megpróbált visszakapaszkodni, de ez a jegesre fagyott meredek lejtőn lehetetlen volt. A hegyimentőket a saját telefonján hívta, akik egy helikopter és egy tízméteres kötél segítségével szabadították ki kényelmetlen helyzetéből. A mentésnél segítettek a síterep munkatársai is, akik hallótávolságig tudták megközelíteni a szerencsétlenül járt fiatalembert. A mentés szerencsére sikeresen végződött. A hódeszkásnak a nagy izgalmon kívül semmi baja nem esett.
KOMMENTEK

Szállástippek
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.