Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Helikopterrel mentettek egy hódeszkást Mölltalon

2009.12.14. | Szerző: Bata Attila
Látványos helikopteres mentést kellett végrehajtani ma délután a Mölltal-gleccseren 2800 méter magasságban. Egy hódeszkás, a pályán kívül, egy sziklapárkány szélére sodródott, ahol szerencsére meg tudott állni. Alatta veszélyesen hatalmas mélység tátongott, csak helikopterrel lehetett lehozni.
Ötven méteres csúszás után jól jött a szikla ...
Egy harmincegy éves stájer hétfő délután indult egy kis pályán kívüli csúszásra. A Gipfelstation megállótól indulva körülbelül 300 métert tehetett meg, amikor körülbelül 2800 méteres tengerszint feletti magasságban 50 métert csúszott lefelé a szakadék irányába. Szerencsére a meredek hegyoldalban az egyik sziklánál sikerült megállítania a lecsúszását és megkapaszkodnia.

A hódeszkás megpróbált visszakapaszkodni, de ez a jegesre fagyott meredek lejtőn lehetetlen volt. A hegyimentőket a saját telefonján hívta, akik egy helikopter és egy tízméteres kötél segítségével szabadították ki kényelmetlen helyzetéből. A mentésnél segítettek a síterep munkatársai is, akik hallótávolságig tudták megközelíteni a szerencsétlenül járt fiatalembert. A mentés szerencsére sikeresen végződött. A hódeszkásnak a nagy izgalmon kívül semmi baja nem esett.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »