Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mölltal: már hóágyúznak, hamarosan nyitnak a gleccseren

2023.10.18. Bata Attila

Ha lassan, is de beindul az élet az osztrák gleccsereken. A héten a karintiai Mölltal-gleccser is megkezdte a felkészülést a szezonra. Néhány centiméter friss hó is hullott, a hódepóból szétterítették a tavalyról eltárazott havat, egyre közelebb a nyitás.
Kép: Mölltaler Gletscher
Kép: Mölltaler Gletscher
Karintia egyetlen gleccserén már készülnek a szezonra. A héten kedvezően alakultak a hőmérsékletek, így végre megkezdhették a hógyártást. Korábban négy nagyobb hódepót is kialakítottak, amelyekből most szétterítették a havat a pályákon. A cél a mihamarabbi nyitás, akár már a hétvégén. A síterep kérése, hogy az érdeklődők figyeljék hivatalos oldalaikat, ahol tájékoztatást kapnak a nyitás dátumáról.
Webkamera: éjszaka sem pihentek a hóágyúk
Webkamera: éjszaka sem pihentek a hóágyúk
A síelők az idei szezonban újdonsággal is találkozhatnak a síterepen, pontosabban a kilences pályán, amely 2800 méteres magasságból, az Eissee panorámavendéglőtől vezet a Gleccser Expressz állomásához. Az üzemeltetők kissé átalakították a pályát, hogy biztonságosabb legyen. A legkritikusabb pontján például 15 méterrel szélesítették ki. A pálya eddigi piros besorolását mostantól kékre változtatták.

Ausztriában már lehet síelni az összes tiroli gleccseren. Hintertux, Pitzal, Kaunertal és Stubai után ma Sölden nyitott ki, igaz csak egy pályával. Itt jelenleg a világkupa futamra készülnek. A salzburgi Kaprun gleccserén is dolgoznak a hóágyúk, itt is hamarosan nyithatnak.
KOMMENTEK
bouquetk | 2023.10.19. 09:23
Ők már javították a térképüket is. Ez a legkritikusabb pont vélhetően az alsó rész, ahol kicsit meredekebb és hamar kibuckásodik?
admin2 | 2023.10.23. 12:20
Időközben már nálunk is frissült a sítérkép.
Itt lehet összehosonlítani, hogy milyen volt és milyen lett:
https://sielok.hu/files/molltal-reg...i-es-uj-siterkep.jpg

A nyitásra még várni kell, kevés a hó a gleccseren.
mrbig626 | 2023.10.25. 21:23
Gugliztam német nyelven, de nem találtam az átalakításról semmit.
Kivéve a webkamera képeket, a schwarzkopf-bergi kamerán látszik változás, de azon meg inkább úgy tűnik, hogy leomlott vagy mintha víz lemosta egy szakaszon a pályát, pont a legszűkebb jobbos kanyarnál/letörésnél.
https://www.moelltaler-gletscher.at.../gletscher/live-kameras -> Schwarzkopf Berg
Pl. 2023 július 16 és augusztus 16 mondjuk 10:50-kor
Több szem többet lát, ti mit láttok a képen?

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.