Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Morzine: elítélték a síterepet egy kislány halála miatt

2016.11.27. Bata Attila

Három éve történt egy halálos kimenetelű baleset a francia Morzine síterepén. Egy kilencéves kislány felgyorsult a kék pályán, nem tudott megállni, a pálya szélén a fából készült kerítésnek csapódott, majd nem sokkal később belehalt sérüléseibe. A bíróság megállapította a síterep felelősségét.
Kép: francetvinfo.fr
2013. március 4-én egy kilencéves francia lány édesanyjával síelt a Portes du Soleil sírégióhoz (francia-svájci határ) tartozó Morzine síterepén. A családnak az volt a második napja a síterepen. Akkori hírek szerint a kislány túlságosan felgyorsult a kék jelzésű pályán, nem tudta irányítani a léceit és nem tudott megállni sem. Nagy sebességgel a pálya mellett található, fából készült kerítésnek (a lenti képen látható) csúszott. Helikopterrel egy svájci kórházba szállítottak, de az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. A kislányon volt bukósisak.

Szeptember közepén megszületett az ítélet a perben. Morzine síterepét üzemeltető lifttársaság 50 ezer eurós (kb. 15,4 millió forint) büntetést kapott, ezen felül 130 ezer eurós (kb. 40 millió forint) kártérítést kell fizetnie a kislány családtagjainak.

A síterepet vétkesnek találták abban, hogy a kerítés elé nem helyezett el védőhálót vagy -matracot, amellyel a súlyos körülményekkel végződő ütközés elkerülhető lett volna.

A tárgyaláson a síterep elmondta, hogy ezen a részen korábban még sosem történt baleset. A pályát 1934 óta használják a síelők.

A baleset óta a síterep pótolta a hiányos biztonsági intézkedéseket.
KOMMENTEK
magnum56 | 2016.11.28. 10:00
Akkor ezután minden egyes sípálya mindkét oldalán hálóval vagy matraccal ellátott kerítést fognak építeni?
Soma | 2016.11.28. 11:16
Az anyuka egyáltalán nem felelős?
Soma | 2016.11.28. 11:18
Esetleg, egy tanulópályán kéne maradni addig, amíg biztonsággal meg tud állni, vagy le tud lassulni a gyerek egy kék pályán. És még kártérítést is kap. Szerintem röhej!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.