Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nassfeld: halálos tetőlavina az egyik hütténél

2019.02.05. Bata Attila

Halálos kimenetelű baleset történt a karintiai Nassfeld síterepének egyik hegyi vendéglőjében. Az egyik alkalmazott az életét vesztette, miközben a háztetőt próbálta megtisztítani a hatalmas hótól. A hó ráomlott, betemette, 45 percig tartott az újraélesztése, másnap a kórházban belehalt sérüléseibe.
A helyszín (Kép: LPD Kärnten)
A helyszín (Kép: LPD Kärnten)
Az utóbbi napokban hatalmas havazás terítette be a karintiai síterepeket, főleg Nassfeld környékén havazott erőteljesen, egyes részeken több mint egy méter, javarészt nedves és nehéz hó hullott.

A síterep 1645 méteren található Garnitzenalm vendéglőjének tetejét is vastag hó borította. A tető megtisztításának vasárnap reggel kilenckor álltak neki. 10:50-kor történt a végzetes baleset. Az egyik munkás az alumínium létrán állva próbálta tisztítani a tetőt, amikor egy hatalmas hótábla vált le a tetőről, amely ledöntötte az alkalmazottat a létráról és teljesen betemette hóval.
A hütte tavaly tavasszal
A hütte tavaly tavasszal
A tetőlavina egy másik alkalmazottat is félig betemetett, neki sikerült kiszabadítania magát a hó fogságából és segítséget kérni. A teljesen betemetett 38 éves alkalmazottat néhány perc alatt kiásták a hó alól. Miután nem mutatott életjeleket, az orvos megérkezéséig a vendégek és az alkalmazottak megkezdték az újraélesztését. 45 perc kellett az újraélesztésig.

Köd miatt a helikopter nem tudott felszállni a hüttéhez, így a sérültet le kellett vinni az egyik völgyállomásig, onnan helikopterrel szállították a klagenfurti kórházban.

Hétfő reggel arról szóltak a hírek, hogy a sérült állapota válságos, délután pedig az osztrák sajtó közölte, hogy a 38 éves férfi belehalt a sérüléseibe.
KOMMENTEK
dragon | 2019.02.05. 17:51
rémes. És valószínű, hogy magyar volt, osztrák hüttékben nemigen van osztrák alkalmazott...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Chalet Kammleitn
Tradicionális alpesi panzió Karintiában, a nassfeldi sítereptől 4 km-re. 2, 3 és 4 ágyas szobák félpanziós ellátással, szaunázási lehetőséggel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Falkensteiner Sonnenalpe csillagcsillagcsillagcsillag
A modern 4 csillagos szálloda közvetlenül Nassfeld síterepe mellett található, gyönyörű hegyvidéki környezetben, 1.500 m-es magasságban. Kényelmes szobákat, teljes ellátást, változatos wellness és gyermek szolgáltatásokat kínál vendégeinek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Arena Franz Ferdinand csillagcsillagcsillagcsillag
Nassfeld egyik legújabb szállodája közvetlenül (100 m) a síterep völgyállomásánál várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Wellness részleg fűtött bel- és kültéri medencével, szaunákkal, gyermekeknek 140 m2-es játszóbirodalom, mászófal!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.