Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nassfeld: kötelező a negatív koronavírusteszt a sípályákon

2021.02.22. Bata Attila

Hétvége óta szigorítottak a legnagyobb karintiai síterepen is. Mostantól csak 48 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszttel (akár PCR vagy antigén) lehet síelni. A síterep tesztállomásokat hozott létre a síelőknek.
Hermagor közelében szombat óta szigorítások léptek életbe. A kb. 18 ezer fős régióban az utóbbi időben jelentősen megemelkedett a fertőzöttek száma, a laboreredmények szerint a brit mutációnak "köszönhetően". Az un. hétnapos, 100 ezer lakosra vetített fertőzési ráta meghaladja az 500-at, amely kb. ötszöröse a jelenlegi osztrák átlagnak.

A jó hír, hogy Nassfelden továbbra is lehet síelni, de csak 48 órás negatív teszttel. Nem kérnek tesztet a 10 éven aluliaktól, a sítúrázóktól, valamint azoktól, akik igazolni tudják, hogy az előző hat hónapban átestek a betegségen. A rendelkezések, előreláthatóan, március 7-ig maradnak érvényben.

A teszteket a rendőrségnek és az egészségügyi hatóságoknak van joguk ellenőrizni, szúrópróbaszerű ellenőrzésről olvashatunk a helyi sajtóban. A síterep alkalmazottjai a távolságtartásra figyelnek és az FFP2-es maszkok használatát ellenőrzik.
Mai webkamera: Tressdorfer Höhe
Mai webkamera: Tressdorfer Höhe
A településen a "tesztutcákban" és a helyi tesztállomáson bárki kérhet tesztet, ehhez azonban előzetes jelentkezésre van szükség a síterep honlapján.

Múlt héten a tiroli síterepeken hoztak hasonló és jelenleg és érvényben lévő szigorításokat, ott a dél-afrikai mutáns miatt.

Ausztriában jelenleg a síterepek üzemelhetnek, de a szálláshelyek nem fogadhatnak turisztikai céllal érkező vendégeket március végéig. Hamarosan döntés születhet a húsvéti ünnepekkel (április 4-5.) kapcsolatban. A remek hóviszonyok miatt számos síterep kitartana húsvétig vagy azon is túl pl. Obertauern és a gleccserek.
KOMMENTEK
Deni11111 | 2021.02.22. 18:16
Az FFP2 es maszk mitől véd? Senki nem vizsgálta .
Kis Kovi | 2021.02.22. 18:36
Teljesen logikus, hogy sokszor a teljes tünetmentes hordozó gyerekeknél nem fontos a teszt, csak a felnőtteknél.
Stani | 2021.02.23. 11:04
... ennek "köszönhetően" múlt hétvégén üres volt a síterep, mindenki Gerlitzenen síelt :)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Das Kleine Feriendorf
Egyszerűen berendezett, természetközeli üdülőházikók Nassfeld sítereptől mindössze 4 kilométerre. Az önellátásos, állatbarát hütték egyenként maximum 5-6 fő kapacitásúak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhof zum Waidegger Wirt csillagcsillagcsillag
Igényesen felújított, osztrák családi hotel Karintiában, 5,5 kilométerre Nassfeldtől, ahova a ház elől induló ingyenes síbusszal is eljuthatnak a vendégek. 2-4 ágyas szobák, félpanziós ellátás, étterem, bár, játszószoba és szaunarészleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tröpolach apartmanok
Apartmanok széles választékban az 1 ágyastól kezdve egészen a 8 fősekig mindössze 300 méterre a nassfeldi Millennium-Express kabinos lifttől! Ellátás: önellátás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.