Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Norvégia: ismét a tavalyi havon síelnek

2017.10.07. | Szerző: Bata Attila
Geilo, a norvég síterep idén is megcsinálta azt, amit tavaly. Az előző szezonról eltárazott, gondosan lefóliázott, széltől, naptól és esőtől védett havat szeptember végén kibontották, szétterítették a pályákon és már lehet síelni Norvégiában is.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A tavalyi és a korábbi évek akcióit idén is megismételték. Az idén már szeptember 30-tól lehet használni a síterep két pályáját és a parkot.

Ennél is nagyobb attrakció, hogy a picinyke sípályán edz az ország egyik nagy sztárja, Henrik Kristoffersen. Mára a világ egyik legjobb szlalomosává fejlődött fiatal norvég májusban veszett össze hazája sí szövetségével.

A szokásos ok, szinte minden sztárral megesik. A szövetség által kötelezően előírt szponzor helyett a sajátját szerette volna a sisakjára tenni. A szövetség nem engedte és májusban eltiltotta őt a válogatott összes programjától. Ez érzékeny veszteség volt számára, hiszen beszűkültek az edzési lehetőségek.

Júliusban jött a hír, hogy megegyeztek. A megegyezés értelmében Kristoffersen október 1-től lehet ismét tagja a válogatottnak, így biztosított szereplése a világkupában és az olimpián.

Amíg a társak Chilében gyakorolnak, addig Kristoffersennek a helyi 400 méter hosszú lejtő jutott, amely nem rossz, ahogy mondta, csak kicsit sokszor kell liftezni. Nála jobban örülnek a környező síklubok fiatal versenyzői, akik egy igazi világsztárt láthatnak edzeni.

Geilohoz hasonlóan az előző hétvégére tervezte a szezonkezdetet egy másik norvég terep, Sjusjoen is. Azonban itt az eső miatt legalább egy héttel el kellett halasztani a nyitást.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 11 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.