Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nyitás! Nassfeld, Gerlitzen és más karintiai síterepek

2017.12.01. Bata Attila

Karintiában is nagyszerű hóviszonyok várják a síelőket a hétvégi nyitások alkalmával. Eddig két síterepen (Turracher Höhe és Mölltal-gleccser) lehetett síelni a tartományban, de ezen a hétvégén újabb nyolc síterep liftjei kezdik meg az idei szezont, köztük Nassfeld, Gerlitzen vagy Katschberg.
Koralpe / Facebook
Koralpe / Facebook
Karintia legnagyobb síterepe, Nassfeld szombaton kezdi meg a szezont. A hegyen egy méter vastag a hó, de a hóágyúk és a pályamunkások az elmúlt hetekben azon dolgoztak, hogy a stabil pályaalapot elkészítsék, amelyen majd egész szezonban síelni lehet. Az elmúlt időszak havazásai meglátszanak a foglalásokon, elégedettek a szállásadók.

A hétvégi nyitás még csak szezonelejei. Összesen hat lift (Millennium-Express (1,2,3), Tröglbahn, Sonnleitnbahn, Mössernbahn „Warm Up“, Rudnigsattelbahn és Rossalmlift) üzemel, ezért természetesen kedvezményesen lehet napijegyet venni. A felnőtt napijegy 32 euróba, a gyermek 16 euróba kerül. A következő hétvége számít majd az igazi nyitásnak. Ekkor már a Gartnerkofel és Madritschen részeken is megnyitják a pályákat.

Gerlitzeni havazás négy nappal ezelőtt
75 cm vastag a hó Gerlitzen síterepének felső részén, pénteken itt is nyitnak. Az első napon hat liftet (Kanzelbahn, Gipfelbahn, Neugarten, az új Wörtherseebahn és a Klösterle terület felső része) indítanak be. Szombaton már a Moserbahn (lift) is üzemel, a következő hétvégére pedig az összes főbb liftet is beindítják.

Petzen: rég volt itt ennyi hó novemberben
Petzen: rég volt itt ennyi hó novemberben
Katschberg szintén pénteken kezdi meg a szezont. Szombaton pedig Petzen, Koralpe, Klippitztörl és Weinebene is bekezd, korábban a tervezettnél. Fürdőiről ismert Bad Kleinkirchheim is megnyitja az első pályát a St. Oswald részen.

Bad Kleinkirchheim
Bad Kleinkirchheim
Bár a többi síterepen is jók a hóviszonyok, de a többiek még kivárnak. Inkább még dolgoznak egy kicsit a pályákon és a nyitással megvárják a nagyobb tömeget. December 8-án kezd Heiligenblut és Hochrindl. Dreiländereck is nagyon készül, ők is a december 8- hétvégét célozták be. December 15-i hétvégét tervezi Goldeck, karácsony előtt egy nappal pedig Ankogel is csatlakozik a többi üzemelő síterephez.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓK (2)
Alpenhäuser Marcius csillagcsillagcsillagcsillag
A Marcius alpesi házak a Nassfeld szívében, közvetlenül a pályák mellett fekszenek, 1413 méteren. A hagyományos stílusú, kandallós házakban 2-4 és 4-6 személyes, önellátásos apartmanokat kínálnak a vendégeknek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almhotel Kärnten csillagcsillagcsillagcsillag
Az új 4 csillagos Almhotel Kärnten 1.500 méteren, közvetlenül Nassfeld síterepe mellett várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Síelés után a modern szauna részlegben pihenhetünk meg, panoráma kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.