Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Obertauern: halálos ütközés a hóágyúval

2015.12.31. Bata Attila

Sajnos, folytatódik a sérülésekkel és halálos balesetekkel teli időszak a síterepeken. December utolsó napján egy cseh síelő szenvedett halálos balesetet miután előzés közben ütközött az előtte haladóval, majd fejjel nekivágódott egy hóágyúnak és belehalt a fejsérüléseibe.
Ma délelőtt 10 órakor történt a szerencsétlenség Obertauern síterepén. Egy negyven éves cseh síelő próbált meg előzni két, előtte haladó, 18 éves német síelőt. Az egyik német fiatal időközben balra fordult, hogy elhagyja a pályát. Vele ütközött össze a hátulról érkező cseh síelő.

A cseh síelő a bukás után fejjel nekivágódott a közeli hóágyúnak, amely körül védőhálót is kihúztak. A balesetben életét vesztette. A német fiatal lábsérülést szenvedett és sokkot kapott. A jelentések nem szólnak arról, hogy viseltek-e bukósisakot.
KOMMENTEK
cannibale | 2015.12.31. 20:55
De jó, pár óra és indulunk a helyszínre :/
Ez tragikus és balszerencsés.
Részvét!
zbaka | 2016.01.04. 08:10
"Az egyik német fiatal időközben balra fordult, hogy elhagyja a pályát."

Ezt kellene megérteni, hogy nem hagyjuk el a pályát anélkül hogy felnéznénk a hegyre. A fenti alapján gondolom, hogy az áldozat a pálya szélén próbált előzni (talán ez az egy lehetséges útvonala volt) és nem számított a hirtelen irányt váltó és a pályáról kicsúszó fiatalra.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Lüftenegger hétvégi ház
Hangulatos, 8 szobás házikó Mauterndorf központjában kétágyas és egyágyas szobákkal, közös étkezővel. Obertauern, Grosseck, Katschberg és Fanningberg síterepei gépkocsival pár percre találhatóak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Obertauern Alps
Otthonosan berendezett, 1-2 hálószobás, 2-6 fős apartmanok Obertauernben, 400 méterre a legközelebbi lifttől és sípályától. Szolgáltatások: szauna, teremgarázs, wifi, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Appartements Steinadler
Igényes, 2-8 fős apartmanok Obertauernben, a Grünwaldkopfbahn kiskabinos lift völgyállomásától és a sípályáktól mindössze 120 méterre. Szolgáltatások: teremgarázs, fűtött sítároló, szauna.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.