Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Obertauern: lódenborítású ülések a világon először


Az egyik leghóbiztosabb salzburgi síterep idén is fejleszt. A síterep Tweng felé eső részén a nyáron teljesen leszerelték a Plattenkar négyülésest. Az idei szezontól egy kombifelvonó veszi át a feladatát.
De mi is az a kombifelvonó? A hibridliftnek is nevezett típusnál ugyanazon kötélpályán egymást váltják a kabinok és az ülőfelvonók. Obertauernon 10 fős kabinosokat nyolcszemélyes ülések követnek majd, így mindenki eldöntheti, hogy melyikkel utazik.

A felvonónak nem csak ez lesz az újdonsága, ugyanis a lehető legnagyobb komfortérzet érdekében a székek bőr-, illetve lódenbevonatot kapnak. Mondhatni ez világújdonság, hiszen ez a világ első lódenbevonatú üléssel épített síliftje. Mind a kabinokban, mind a székeken az un, "schladmingi lóden" anyagot alkalmazták.

A borítást Ausztria legnagyobb lóden gyártója, a Steiner1888 készítette. A lóden egyike a legősibb szöveteinknek, amit tradicionálisan a juhok gyapjából a lanolin eltávolítása nélkül posztószerűen szőnek. A szövet vízlepergető és szélálló lesz. Annak ellenére, hogy ez egy tömör és ellenálló anyag, puha tapintású és nem merev. Persze, az újításban az is közrejátszott, hogy a Steiner család két liftet is üzemeltet Obertauernben.
Balról jobbra: Martin Leitner (Leitner), Maria Höfl-Riesch és Johannes Steiner (Steiner1888)
Balról jobbra: Martin Leitner (Leitner), Maria Höfl-Riesch és Johannes Steiner (Steiner1888)
Plattenkar a síterep első liftje, még 1959-ben építették, mint húzóliftet. 1991-ben cserélték le ülőliftre és azóta 22 millió utast szállított baleset nélkül. Az új lift alja 1664, míg teteje 2047 méteren fekszik. A több, mint egy kilométer hosszú felvonó óránként 3630 síelő szállítására képes és jórészt piros, illetve fekete pályákat szolgál ki.

Az összesen 14 millió euróba került liftet az elmúlt hétvégén adták át a síterep nagykövete, az olimpiai bajnok síelő, Maria Höfl-Riesch jelenlétében.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Freja apartmanok
Modern, 2-3 hálószobás, 4-7 fős apartmanok Obertauernben, 400 méterre a legközelebbi lifttől és sípályától. Szolgáltatások: teremgarázs, wifi, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hammerwirt Forellenhof csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel igényes szobákkal Obertauern közelében, ahová ingyenes síbusz indul a ház elől. Szolgáltatások: wellness részleg, félpanziós ellátás, játszószoba, wifi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger hétvégi ház
Hangulatos, 8 szobás házikó Mauterndorf központjában kétágyas és egyágyas szobákkal, közös étkezővel. Obertauern, Grosseck, Katschberg és Fanningberg síterepei gépkocsival pár percre találhatóak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.