Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olasz helyzet: 1-2 méter hó hullott a héten

2016.11.26. Bata Attila

A héten hatalmas havazás érte el nyugat-olasz síterepek felső részeit. Igazából az volt a kérdés, hogy hétvégére mit tudnak kezdeni a lehullott, helyenként kétméteres hóval? Az Aosta-völgy és Piemonte régió hatalmas mennyiségű havat kapott a héten. Szombatra a Nap is kisütött, így tényleg képeslapra való képek készülhettek.
San Domenico - itt is 2 méter hullott
San Domenico - itt is 2 méter hullott
Monterosa közleménye szerint a héten két méter hó (ebből egy méter csütörtökről péntekre) hullott 2700-2900 méteres magasságban. A hó eléggé nedves, szakértők szerint legalább a felére fog zsugorodni/tömörödni a következő napokban.

Breuil-Cervinia havazás után
Breuil-Cervinia havazás után
A hirtelen jött, nagy mennyiségű, nehéz, vizes hó miatt már most 4-es fokozatú lavinaveszély van érvényben a völgyben. Ezért sok pályát még nem is lehetett a hétvégén megnyitni. A jövő héttől ide is elér a lehűlés, kedvezőbbre fordul az időjárás, a következő hétvége már remek síelős napokat ígér.

Monterosa
Monterosa
Sestriere havazás a faluban
A Piemonte régióban található ismert síterep, Sestriere 140 centiméter havat kapott. Itt az egész pályarendszer nagy részén vastagon áll a hó, a december 10-11-i női világkupa futamok pályájára is bőven jutott belőle. Üröm az örömben, hogy a következő napokban bőven lesz dolga a pályamunkásoknak.

Sestriere havazás után jól néz ki
Sestriere havazás után jól néz ki
Havazott a Dolomitokban is. Bár az időjárás itt nem annyira a napos oldalát mutatta szombaton, de kit érdekelt? Tavaly novemberéhez képest most sokkal kedvezőbb a helyzet. Szombaton a már 40 lift és 73 kilométernyi pálya üzemelt a hatalmas rendszerben, ahol a hivatalos szezonnyitót a következő héten tartják.

Dolomitok - Col Margherita
Dolomitok - Col Margherita
Összességében elmondható, hogy biztató a helyzet Olaszországban. A hétvége előtt is 8-10 síterepen lehetett síelni, ehhez jött a mostani hétvégén további kb. 20 síterep. A jövő héten elég hideg lesz a hóágyúzáshoz, ahol sok hó esett egy hét alatt pályákat tudnak majd varázsolni. A december 3-4-i hétvégén sok helyen hivatalos szezonnyitót tartanak, változatos programokkal.
KOMMENTEK
Stani | 2016.11.26. 21:33
http://www.wetteronline.de/wetterti...cker?postId=post_20161126...

érdemes a két videót is megnézni a fenti linken. Azt hiszem hóágyúkra a nyugat-olasz síterepeknek nem lesz szükségük. (Nagy hó elsősorban a Torinótól nyugatra fekvő 2000 m feletti terepeken esett.)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.