Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagy olasz szezonkezdet november első hétvégéjén

2010.11.05. Bata Attila

A természetes hó mennyiségét tekintve a nyertesek közé tartoznak az észak-olasz síterepek az utóbbi hetekben. A múlt héten már lehetett nem gleccserpályán is síelni, pénteken kinyitott Zermatt olasz oldala, szombaton ismét két újabb síterep kezd, és a gleccserekről még nem is beszéltünk!
Ha időrendben haladunk, akkor kezdjük Folgaria síterepével, ahol a múlt hétvégére ideiglenesen megnyitották a kapukat. Természetesen csak egy-két pálya és lift üzemelt, de a nyitásnak azért volt nagyobb jelentősége, hiszen Folgaria volt az első nem gleccser síterep, amely kinyitott az idén Olaszországban.

Kicsit késett a nyitással Zermatt olasz oldala, Cervinia, de a héten már lehetett síelni a Cime Bianche Laghi (2812 m) és a Plateau Rosà (3500 m) közötti részeken. Szombattól már a Plan Maison lift is jár, így a Plan Maison rész pályáin is lehet majd síelni, amely enyhe drágulást hoz a jegyekben, 24 euró helyett már 28-ba kerül egy napijegy. A hóval nincs gond, Cervinia 10 cm, Plan Maison 60 cm, Plateau Rosà 145 cm havat jelentett.

Sokszori próbálkozás után végre megkezdődik a szezon Bormióban is. Itt a szokásos előszezoni üzemrend érvényes, vagyis a 2527 és 3012 méter közötti részeken járnak a liftek, és itt készítették elő a pályákat. Több mint 80 cm természetes hó hullott az utóbbi hetekben, ehhez jön még a hóágyúk termése, és ahogy a péntek esti kép is mutatja, minden tökéletes a kezdéshez. Itt a napijegy 22 euróba kerül, a kétnapos bérlet pedig 40-be.

A hétvégén az olasz síválogatott egyik része Bormióban gyakorol, a másik része már napok óta Madesimo síterepén edz. A hétvégén már a hobbisíelőket is várják, hiszen egy pályával nyit Madesimo. A síelés szombaton és vasárnap is ingyenes, aki szerencsés láthatja a hazaiak kedvenceit is.

A frissen nyíló pályák mellett lehet még síelni a Presena-gleccseren, és a dél-tiroli Schnalstal-ban (Val Senales). Mivel Bormio kinyitott így ezen a hétvégén búcsúzik a Stelvio-gleccser, amely legközelebb csak tavasszal nyit ki.
KOMMENTEK

Szállástippek
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Loredana csillagcsillagcsillag
3 csillagos, 1 hetes turnusban foglalható hotel 150 méterre Livigno legközelebbi sípályájától/ülőliftjétől és 1,5 km-re a város központjától. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, félpanzióval, vagy teljes ellátással, ingyenesen használható szaunarészleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.