Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olimpia 2010: megnyitó és lesikló verseny előtt

2010.02.12. Bata Attila

Olimpia 2010: megnyitó és lesikló verseny előtt Helyi idő szerint péntek este – magyar idő szerint szombat hajnalban – tartják a Téli Olimpia hivatalos nyitóünnepségét, amelyre a téli seregszemlék történetében először egy hatalmas fedett csarnokban kerül sor. Szombaton már a férfi lesiklók várva várt versenyét rendezik meg, ha az időjárás is úgy akarja.
Káprázatos nyitóünnepséget ígérnek a kanadaiak, amelyet a kitartó nézők hajnal háromtól az m2 vagy az Eurosport élő közvetítésében is követhetnek. A kanadai kormány 20 millió dollárral járult hozzá a megnyitó 40 millió kanadai dolláros (7,5 milliárd forintos) költségeihez. A nyitó- és záróünnepség megvalósításán a kanadai kulturális élet körülbelül 100 kiválósága munkálkodott. A megnyitót, először a történelemben, a hatvanezer néző befogadására alkalmas, fedett, BC Place stadionban tartják. Az ünnepségen 80 nemzet 3500 sportolója vesz részt. Sokan kíváncsiak az utolsó fáklyavivő személyére, a kanadai sajtó biztos benne, hogy az egykori jégkorong legendát, Wayne Gretzky-t érheti ez a megtiszteltetés.

A versenyek edzései már zajlanak, az igazi rajongóknak felhívjuk a figyelmét arra, hogy az Eurosport gyakran az edzéseket is közvetíti, mint pl. péntek este fél kilenckor a férfi lesiklás második edzését. Az első hivatalos edzést szerdán tartották volna, de a nagy köd miatt csak a versenyzők fele tudott lejönni a pályán. A legnagyobb izgalmat egy felbukkanó hiúz okozta, kicsit sétált egyet a célban, majd egy hirtelen ugrással távozott, a nézők, de főleg a versenyzők legnagyobb megrökönyödése mellett.

Az első (fél) edzést a svájci Cuche nyerte, míg a tegnap megtartott igazi első edzést az osztrák Michael Walchhofer nyerte. Érdekesség, hogy a szezon futamaihoz képest jobban szerepelnek eddig az amerikai és kanadai síelők. A verseny előtti kötelező második edzést pénteken tartják (Eurosport 20:30) és utána jöhet a szombati verseny, amelyre magyar idő szerint este kerül sor. A hölgyek a szuperkombináció edzését tartották volna tegnap, de a nagy köd miatt csak ketten tudtak lejönni a pályán, közülük is az amerikai Stacey Cook akkorát bukott az egyik ugrató után, hogy helikopterrel kellett kórházba szállítani. A hölgyek vasárnap versenyeznének, feltéve, ha pénteken és szombaton meg tudják tartani az edzéseket.

Már korábban is írtuk, hogy Whistlerben az időjárás kiszámíthatatlan, főleg a köd. Korábban rendeztek itt Világkupa versenyeket, de három egymást követő évben a nagy köd miatt az összes futamot törölni kellett. Azóta, a köd miatt, száműzték az itteni futamokat a versenynaptárból. Sokan attól is tartanak, hogy köd jelentősen befolyásolja majd az eredményeket, a változó köd miatt egyes síelők rosszabb körülmények között jöhetnek majd le a lejtőn, ahol minden századmásodperc számítani fog.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.