Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Olimpia: nem fogynak a jegyek, besegítenek a bankok

2017.09.28. | Szerző: Bata Attila
Már öt hónap sincs hátra a következő téli olimpiáig. Sokan már most várják a versenyeket, esetleg tervezgetik, hogy mit néznek meg a tévén vagy esetleg a helyszínen. Nem úgy a koreaiak. Eddig elég rosszul állnak a jegyeladással. Ilyen rosszul még nem fogytak a jegyek egyik olimpiai játékok előtt sem.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az olimpiára összesen 1,18 millió darab jegyet bocsátanak ki a szervezők. A céljuk az, hogy legalább 90%-uk, vagyis 1,07 millió gazdára találjon a játékok előtt. A hónap elején a tervnek csak a 22%-a, a hónap vége felé is csak a 30%-át sikerült értékesíteniük. A megvásárolt jegyek 60%-át külföldieknek adták el. A szervezők azzal számoltak, hogy a hazai lakosság 750 ezer jegyet fog vásárolni, de eddig csak 124 ezer darabot adtak el Koreában.

A kabalafigurák már sportolnak
Lehetne mondani, hogy van még idő és az online vásárlások sem indultak be igazán, de több forrás is megjegyzi, hogy ilyen lassan még egyetlen olimpián sem fogytak a jegyek. A problémát érzékelte a Koreai Bankszövetség és saját hatáskörben 1 milliárd won (kb. 232 millió forint) értékben vásároltak belépőket. Arról semmi hír, hogy mi lesz a felvásárolt jegyek sorsa. Ezzel egyidőben a bankszövetség további 20 milliárd wonnal (kb. 4,6 milliárd forint) járult hozzá a rendezők költségeihez.

A szervezők 174,6 milliárd won (kb. 40 milliárd forint) bevételt terveztek jegyeladásból. Ez a cél most elég távolinak tűnik. A helyieket nem igazán hozza lázba a versenyek megtekintése, a külföldiek pedig nehezen jönnek.

A marketing is beindult
Az Olimpiai Bizottság is aggódik amiatt, hogy nehéz lesz a Szöultól 180 kilométerre található Pjongcsang régióba csábítani a turistákat. Sokakat elrettent, hogy a nukleáris programját próbálgató Észak-Korea csak 80 kilométerre található innen. Az sem segít, hogy a hagyományosan szép számmal érkező kínaiaknak a kormányuk megtiltotta a csoportos beutazást Dél-Koreába, válaszul az odatelepített amerikai rakétákra.

A jegyvásárlások felpörgetését jelzi, hogy a koreai elnök a Facebook oldalára tett ki egy képet, ahol jegyet vásárol a műkorcsolyázók versenyére. A héten pedig a bankszövetség hazafias kötelezettségének érezte, hogy segítse a jegyeladást.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 222 vendég és 8 regisztrált felhasználó látogatja.