Menü ≡

Óriási ugratót építettek a híres amerikai stadionban

2016.02.15. | Szerző: Bata Attila
Hazánkban a baseball nem az egyik legismertebb sport. Így talán nem sokat mond itthon, hogy a sportág szentélyében, a Boston Red Sox stadionjában a múlt héten egy hatalmas, 43 méter magas rámpát építettek. Két napon át itt rendezték a látványos Big Air versenyt, amely felülmúlta a rendezők várakozásait.
h i r d e t é s
A Fenway Park igazi fogalom Amerikában. A 103 éves stadion mára az amerikai örökség része, rengeteg emlékezetes meccset rendeztek itt. Nemcsak sportrendezvényeket tartanak, hanem pl. koncerteket. Aki számít, szinte mindenki koncertezett már itt. A múlt héten Big Air versenyt rendeztek, a 103 év alatt először. Egy hatalmas rámpáról ugrottak le a világ legjobb snowboardosai és síelői.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A 43 méter magas rámpa alig fért be a stadionba. A havat teherautókkal hozták be és terítették szét az ugratón.

A rendezők kissé aggódtak a rendezvény sikere miatt, de aztán megnyugodhattak. A két nap alatt közel 27 ezren látták a versenyeket, és rendkívül sikeres rendezvénnyé vált.

Valami hatalmasat sikerült építeni
Februárban amúgy is "holtszezon" van a stadionban, a baseball csapat bajnoksága szünetel, ilyenkor más rendezvényekkel kell megtermelni a bevételeket. Ezek közül a Big Air bizonyult a legsikeresebbnek. Bár sokan szeretnék jövőre is megismételni, de a rendezők szerint a 29 ezer darabból álló hatalmas rámpa megépítését nem minden évben tervezik bevállalni.

Az előkészületek
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »