Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megérkezett a hóesés az osztrák gleccserekre

2019.10.02. Stánicz Balázs

Október téliesen kezdődik, a magashegységekben mindenképp, reggel óta esik a hó 2000-2300 méter felett, csütörtök reggelig 15-40 cm hó jöhet össze.
Sűrű havazás közepette készítik a pályákat Kaprunban - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Sűrű havazás közepette készítik a pályákat Kaprunban - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Míg tegnap egynapos vénasszonyok nyarát élvezhette az ország, addig a mai napon a pólót a kabát váltotta fel. Egyelőre a magasabb hegyeken esik a hó, reggelig 15-40 cm hó jöhet össze, a legtöbb ezúttal Hintertuxon és Kaprunban (30-40 cm).
A havazással a hideg levegő is megérkezik, csütörtök reggelre 1000-1200 méteren is eshet a hó, azaz sok alpesi völgy idén ősszel először fehér ruhát ölthet.
A folytatásban is marad a magasabb hegyekben az időjárás télies jellege, míg pénteken 2200 métertől eshet a hó, a hétvégén 1500-1800 métertől havazhat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.