Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osztrák hegyek: többszöri havazás és orkánerejű szél érkezik

2020.02.09. Bata Attila

Petra a múlt héten tombolt, de ezen a héten már Sabine érkezik és hoz magával újabb hóvihart. A jó hír, hogy ismét friss hómennyiség érkezik a síterepekre. A rossz hír, hogy az erős szélben nem minden síliftet indítanak el az Alpokban.
Petra múlt héten kitombolta magát, két napon keresztül is viharos szelet hozott az Alpokba. Szinte menetrendszerűen egy héttel később érkezik a következő szélvihar, amelyből nemcsak az Alpok, de mi is kapunk, csakúgy, mint múlt héten.

Vasárnap estétől fokozatosan erősödik a szél az Alpokban. Az osztrák hegyek északi oldalán Vorarlbergtől a Dachsteinig akár 130 km/órás széllökésekre is fel kell készülni. Hétfőn és kedden a vihar miatt csak korlátozott üzemmódban működnek majd az említett régió síterepei, várhatóan számos ülőliftet nem indítanak el. Javulásra szerdától lehet számítani.

Ahogy múlt héten, havazás most is érkezik. Először csak a 2000 méter feletti régiókban, majd hétfőtől már 1000, majd később 700 méterre süllyed a hóhatár. Szerdától javul az idő, majd a hétvége, bár ez jelen pillanatban még bátor jóslatnak tűnik, újabb havazást hozhat. A hómennyiségekre nem lesz panasz, 2000 méter felett 60-100 cm is hullhat a héten, a viharos szél miatt pedig ismét látványos képeket várunk az összefújt hóakadályokról.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.