Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Osztrák hegyek: többszöri havazás és orkánerejű szél érkezik

2020.02.09. | Szerző: Bata Attila
Petra a múlt héten tombolt, de ezen a héten már Sabine érkezik és hoz magával újabb hóvihart. A jó hír, hogy ismét friss hómennyiség érkezik a síterepekre. A rossz hír, hogy az erős szélben nem minden síliftet indítanak el az Alpokban.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Petra múlt héten kitombolta magát, két napon keresztül is viharos szelet hozott az Alpokba. Szinte menetrendszerűen egy héttel később érkezik a következő szélvihar, amelyből nemcsak az Alpok, de mi is kapunk, csakúgy, mint múlt héten.

Vasárnap estétől fokozatosan erősödik a szél az Alpokban. Az osztrák hegyek északi oldalán Vorarlbergtől a Dachsteinig akár 130 km/órás széllökésekre is fel kell készülni. Hétfőn és kedden a vihar miatt csak korlátozott üzemmódban működnek majd az említett régió síterepei, várhatóan számos ülőliftet nem indítanak el. Javulásra szerdától lehet számítani.

Ahogy múlt héten, havazás most is érkezik. Először csak a 2000 méter feletti régiókban, majd hétfőtől már 1000, majd később 700 méterre süllyed a hóhatár. Szerdától javul az idő, majd a hétvége, bár ez jelen pillanatban még bátor jóslatnak tűnik, újabb havazást hozhat. A hómennyiségekre nem lesz panasz, 2000 méter felett 60-100 cm is hullhat a héten, a viharos szél miatt pedig ismét látványos képeket várunk az összefújt hóakadályokról.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 20 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.