Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pénteken 150 cm friss hóval ismét kinyit Mölltal!

2019.11.21. Bata Attila

Az utóbbi napokban zárva tartott a Mölltal-gleccser, javarészt amiatt, hogy a síterephez vezető út is megrongálódott az elmúlt hét katasztrofális időjárása miatt.
Péntektől ismét várja a síelőket a már szlovák kézbe került Mölltal-gleccser. A síterep adatai szerint az elmúlt napokban 150 cm hullott a pályákra, így igazán nem panaszkodhatunk a hóviszonyokra az újranyitás napján.
Hóból nincs hiány
Ausztria déli részét ítéletidő sújtotta az elmúlt héten. Az utakat és településeket árvíz, sárlavina, vagy maga hólavina árasztotta el. Sok utat a bekövetkezett katasztrófák miatt kellett lezárni, számos utat pedig elővigyázatosságból, hogy ilyen katasztrófák nem követeljenek emberéletet.
Üres pálya a lezárt síterepen
Üres pálya a lezárt síterepen
A gleccser síterepéhez vezető út is zárva volt napokon át, így a gleccser sem üzemelt. Ahogy ezt a fenti webkamera képből láthatjuk, voltak olyan pillanatok, amikor tényleg sajnálhattunk, hogy nem lehetett feljutni a pályákhoz. Íme, néhány kép a környékbeli pusztításról:
Áradások a környező utakon
Áradások a környező utakon
Péntektől tehát ismét nyitva a gleccser, az alábbi pályákkal:
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.