Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Első hétvége: sorra nyitnak az osztrák síterepek!

2019.11.21. 2019.11.22. Bata Attila | frissítve: 2019.11.22.

Az elmúlt időszak nagy havazásai után néhány síterep néhány pályával már ezen a hétvégén egy kis ízelítőt nyújt az idei szezonból.
Katschberg a nagy havazás után. Tervezett nyitás: november 30.
Katschberg a nagy havazás után. Tervezett nyitás: november 30.
Jelenleg az összes gleccseren lehet síelni Ausztriában. Ezeken kívül nyitva tart Kitzbühel, Schladming (Planai és Reiteralm), Turracher Höhe, Montafon és Obergurgl-Hochgurgl. Csütörtökön nyitott Obertauern.

A mostani hétvégét talán érdemes megcélozni, mert a következő hétre jósolt enyhébb időjárás még tartogathat meglepetéseket. Az utóbbi napokban több helyen is méteres hó hullott, de utána az alacsonyabb részek már esőt is kaptak, amely nem annyira vészes a távolabbi kilátások szempontjából.

Zell am See pályáira kb. egy méter hó hullott. A síterep vezetősége szerint az elmúlt napok esőzése ezt a méteres réteget kb. 65 centiméterre fogyasztotta le. Ez annyira nem vészes, hiszen a hóréteg jelentősen tömörödött, amely biztató alap lehet a szezonra.

Az már kevésbé biztató, hogy a jövő hétre még 2000 méteres magasságban is napos és enyhe idő ígérkezik. Így nagy valószínűséggel a hóágyúk nem tudnak majd dolgozni. Flachau ezen a hétvégén zárva tart, hogy óvják a mostani havat. Elmondásuk szerint a vastag és jeges réteggel védett hóréteg átvészelheti a jövő hetet, de nem akarnak ratrakkal rámenni, hogy a hóba kerülő meleg levegő ne rontson jelentősen a pálya minőségén.

A síterepek legtöbbje még csak erre a hétvégére nyit ki, vagyis hétfőtől bezárnak és hétközben zárva tartanak a következő hétvégéig. Az alábbi listán megpróbáljuk összeszedni a hétvégére kinyitó osztrák síterepeket. Az üzemelés pontos feltételeiről érdemes a síterepek honlapjait felkeresni részletesebb információkért.
  • Axamer Linzum
  • Hochzeiger - Pitztal
  • Hochzillertal
  • Kühtai
  • Lienz
  • Leogang (Saalbach)
  • Schmittenhöhe
  • Skizentrum Sillian
  • SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
  • SkiWelt Scheffau
  • Zauchensee
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.