Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Turracher Höhe: elindult az idei síszezon!

2019.11.14. Bata Attila

Csütörtökön a stájer-karintiai határon található síterep is megkezdte az idei szezont. Turracher Höhen jelenleg egy lift és 400 méter pálya üzemel. Gyönyörű havas táj fogadja a szezon első síelőit, a pályákon is egy méter fölötti a hóréteg.
Az elmúlt napok hatalmas havazásai után ezen a hétvégén több osztrák síterep is megkezdi a 2019/2020-as szezont. Obergurgl már jó előre bejelentette a mai első napot, Schladming (Planai) pénteken kezd. Érdekesség, hogy amint Schladming megtette a bejelentését, egy órával később a szomszédvár rálicitált, és egy nappal korábbi nyitás mellett döntöttek Turrachon.

Turrachon első nap a Wildkogel lift üzemel és egységesen 10 eurós napijegyért lehet síelni. Az elmúlt napokban ugyan 65 cm hó hullott a síterepen, de elég változatos időjárás érkezik, így a további liftek és pályák nyitása még bizonytalan.
Webkamera: a Wildkogel lift környéke az első napon
Webkamera: a Wildkogel lift környéke az első napon
Turrachon az idén kb. 2 millió eurót (kb. 668 millió forint) költöttek fejlesztésekre, ebből 1,3 milliót a hóágyúzás fejlesztésére, a többi pénzből a pályákat újították fel.
A szezon első napja Turrachon
A nagy havazások miatt számos síterep azt tervezi, hogy a november 23-i hétvégére előrehozza az egy héttel későbbre tervezett nyitást, igaz csak néhány pályával.

A mai verőfényes nap után Ausztriában holnaptól ismét a havazásé a főszerep, így ilyen körülményekre készüljön, aki belevág a hétvégi síelésbe.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpin Peaks Aparthotel
2023-ban megnyílt, prémium aparthotel Turracher Höhe sípályáitól kb. 40 méterre! 2-8 fős apartmanok reggelivel, valamint á la carte étkezési lehetőséggel a hotel éttermében. Wellness: szaunák, pihenőterem, fitness.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apparthotel Silbersee
Luxus apartmanok a Turracher Höhe-i sípályák tövében, központi szaunarészleggel. Az apartmanok teljesen felszereltek, erkélyesek, van köztük akadálymentesített is. Szolgáltatások: bevásárló szolgáltatás, zsemle szerviz, ital/snack automata, recepció, játék szoba, WIFI
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Turrach Lodges
Luxus kivitelű Chalet-k és apartmanok , saját jakuzzival és szaunával is Turracher Höhén, 300 méterre a sípályától, 700 méterrel a felvonótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.