Menü ≡

Turracher Höhe: elindult az idei síszezon!

2019.11.14. | Szerző: Bata Attila
Csütörtökön a stájer-karintiai határon található síterep is megkezdte az idei szezont. Turracher Höhen jelenleg egy lift és 400 méter pálya üzemel. Gyönyörű havas táj fogadja a szezon első síelőit, a pályákon is egy méter fölötti a hóréteg.
h i r d e t é s
Az elmúlt napok hatalmas havazásai után ezen a hétvégén több osztrák síterep is megkezdi a 2019/2020-as szezont. Obergurgl már jó előre bejelentette a mai első napot, Schladming (Planai) pénteken kezd. Érdekesség, hogy amint Schladming megtette a bejelentését, egy órával később a szomszédvár rálicitált, és egy nappal korábbi nyitás mellett döntöttek Turrachon.

Turrachon első nap a Wildkogel lift üzemel és egységesen 10 eurós napijegyért lehet síelni. Az elmúlt napokban ugyan 65 cm hó hullott a síterepen, de elég változatos időjárás érkezik, így a további liftek és pályák nyitása még bizonytalan.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Turrachon az idén kb. 2 millió eurót (kb. 668 millió forint) költöttek fejlesztésekre, ebből 1,3 milliót a hóágyúzás fejlesztésére, a többi pénzből a pályákat újították fel.
A szezon első napja Turrachon
A nagy havazások miatt számos síterep azt tervezi, hogy a november 23-i hétvégére előrehozza az egy héttel későbbre tervezett nyitást, igaz csak néhány pályával.

A mai verőfényes nap után Ausztriában holnaptól ismét a havazásé a főszerep, így ilyen körülményekre készüljön, aki belevág a hétvégi síelésbe.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »