Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magasság, garantált hó és változatos téli programok Turrachon

2020.01.30. sielok.hu

Azok számára, akik teljes egészében szeretnék élvezni a fehér ragyogást, nincs jobb választás, mint a Turracher Höhe idilli magas fennsíkja, amely a Nockberge-hegység szívében, Karintia és Stájerország határán helyezkedik el. Minden szempontból egyedül álló téli üdülőhely, legyen az izgalmas családi síelés vagy snowbordozás a széles lejtőkön, vagy wellness pihenés, netán a nap végén kulináris élvezetek.
A szezon trendszíne: hófehér

A téli kikapcsolódás csúcspontja

Ez az a hely ahol a téli álmok valóságá válnak. A tengerszint feletti 1763 m magasságban elhelyezkedő Turracher Höhe, Ausztria egyik leghóbiztosabb régiójában fekszik. A szezon már novemberben kezdődik és májusig tart, lehetővé téve valódi epikus tavaszi síelést a napsütésben fürdő lejtőkön. A síelők és snowboardosok számára összesen 42 kilométernyi gondosan ápolt lejtő áll rendelkezésére. A téli sportok kedvelői akár 2205 méter magasságba is eljuthatnak.

Mindig mozgásban

A fiatal adrenalin hajhászok és kalandorok is otthon érezhetik magukat a hegyen. Az ugratóiról és akadályairól ismert 1,5 km hosszú Snowpark a freestyle jelenetek hotspotja. XXL Funslope a világ egyik leghosszabb freestyle lejtője, melyen kis rámpákkal, hullámokkal és alagutakkal minden tudásszintű sportoló meg tud küzdeni. A Nocky's WinterZeit egy kalandvilág, ahol a gyerekeket Nocky, a Turracher Höhe kabalája és barátai kísérik a lejtőn. A profik a Funcross pályát részesítik előnyben, amelyet a pályakarbantartók folyamatosan felügyelnek, annak érdekében, hogy ne csak speciális versenyek során, de szezon minden napján rendelkezésre álljon a szuper minőségű lejtő, ahol a legjobb időt lehet futni.
Funcross pálya
Funcross pálya
A tél Turracher Höhe-n ugyanolyan sokoldalú és egyedi, mint a látogatói. Senki sem fog unatkozni; mindenki megtalálja azt, amire szüksége van. Amíg a síelők és a snowboardosok száguldoznak a széles lejtőkön, addig a kevesebb izgalomra vágyó vendégek részére négy összesen 15 km hosszúságú sífutópálya áll rendelkezésére.

Mit szólna egy vadregényes romantikus hótalpas túrához hóval borított fenyveserdőn keresztül, alpesi réteken át, vagy a befagyott hegyitó partján? Esetleg egy idilli helyen sétálna? Netán baráti társaságával korcsolyázna, vagy curling-ozna a befagyott Turracher tó jegén? Szánkózna este a csillagos ég alatt a jól kivilágított 1 km-es Sonnalm lejtőn? A természet szerelmesei valódi „lóerőt” vehetnek igénybe és eredeti lovas szánon szelhetik át a téli csodaországot. Ha a sebesség szerelmese vagy akkor az 1,6 km-es alpesi hullámvasúttal, a Nocky Flitzerrel is száguldozhatsz. Felfedeznéd a környéket motorosszánnal? Az sem lehetetlen!
Száguldás a Nocky Flitzerrel
Száguldás a Nocky Flitzerrel

Egyedül síelnél vagy saját sípálya komornyikkal?

Élvezze a tél minden formáját Turracher Höhe-n. Akár családjával, vagy a legjobb barátaival, akár egy olyan szakértővel, aki úgy ismeri a régiót, mint a tenyerét. A sípálya komornyik készségesen megosztja tudását és bennfentes tippeket ad. A felnőtteket egy pohár pezsgővel, a gyerekeket pedig édes finomságokkal kényezteti a lejtőkön. Szükség esetén mindig van nála fényvédő krém és papírzsebkendő is. Akik a tavaszi síelést választják, azok számára egy helyi gazda által készített biofagylalttal kedveskednek a sípályán. Azon vendégek, akik a 19 létesítmény egyikében tartózkodnak, ahol a komornyik szolgáltatás vehető igénybe (csokornyakkendővel jelölve), egy extra sínapot kapnak, melyet a sípálya komornyikkal tölthetnek. Látogassák meg oldalunkat, felejthetetlen téli élményekért: www.pistenbutler.at.

Hütték finomságai és díjnyertes konyhája

Turracher Höhe-n nem csak sportolási lehetőségek széleskörű tárháza várja a látogatókat, de a kulináris érzékeket is kényeztetik. A rusztikus alpesi hüttékben friss, regionális alapanyagokból készült hagyományos stájer-karintiai ételeket szolgálnak fel. A kiszolgálás itt önmagában is magától értetődő, gyakran a házigazdák személyesen szolgálják ki a vendégeket. Itt még él az autentikus alpesi kultúra, ahol a hangsúlyt a vendégek és a házigazdák közötti személyes kapcsolatokra helyezik.Ez igaz a családi tulajdonban lévő szállodákra is, ahol a vendégeket szinte családként kezelik.

Ebben a szezonban nyílik meg a „s’Hüttenplatzerl” hütte, a Zirbenwaldbahn sífelvonó mellett. Télen egyből a sípályáról és a sífutópályáról elérhető, nyáron pedig a romantikus „3 tavak” nyomvonalán található. Jöjjön és élvezze a kulináris kényeztetést.

Turracher Höhe éttermei és fogadói - mint például a Hotel Hochschober, amely speciális vegán menüt tartalmaz, vagy a Romantik Seehotel Jägerwirt - mind előkelő, mind pedig egészséges ételeket kínálnak helyben termelt alapanyagok felhasználásával. A síparadicsom két díjnyertes étterme, a „Zum Bergmann” és a Schlosshotel Seewirt az ínyenceket is lenyűgözi. A Seewirt egy kicsi, de exkluzív ínyenc éttermében (szerdától szombatig nyitva) Philipp Prodinger csapata dolgozik, aki egy fiatal és innovatív toque-díjas chef, egyben a szálloda tulajdonos fia. Mint minden vendéglőben, Prodinger chef is kizárólag friss, helyi finomságokat vásárol a Turracher Höhe kertjéből: Siegfried Gruber tenyésztő természetes Nockberge char(hal)-al, Leonhard Pertl helyben tenyésztett marhahússal, Hans Peter Huber hegyvidéki gazda pedig biofagylalttal látja el a helyi éttermeket.

Téli események Turracher Höhe-n:

  • Turracher Höhe Funrace: 2020. február 1.
  • Carinhtian State Tour : 2020. február 15-16.
  • Osztrák hó röplabda bajnokság: 2020. március 7-8.
  • Blue Tomato Girls tábor : 2020. március 13-15.
  • Turracher Höhe kiltski nap: 2020. március 28.
További információk: www.turracherhoehe.at
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Alpenpark Turracher Höhe
Új hüttefalu Turracher Höhe szívében, 45 db luxus berendezésű faházzal, a legközelebbi sípályáktól 1000-2000 méterre. A 12-16 fős házikók saját pezsgőfürdővel és szaunával felszereltek!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Turrach Lodges
Luxus kivitelű Chalet-k és apartmanok , saját jakuzzival és szaunával is Turracher Höhén, 300 méterre a sípályától, 700 méterrel a felvonótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panorama Hotel
Panorámás hotel Turracher Höhe központi részén, mindössze néhány lépésre a 12-es számú sípályától. Szolgáltatások: panorámás fedett medence pezsgőfürdővel, szaunarészleg, fitneszterem, játszószoba. Háziállat megengedett!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.