Menü ≡

Schladmingi síterepek (Planai és Reiteralm) péntektől nyitva!

2019.11.15. | Szerző: Bata Attila
November kellős közepén megkezdi az idei szezont a stájer Schladming síterepe. A híres négy hegy közül az első hétvégén már kettőn lehet síelni.
h i r d e t é s
Ausztriában eddig a gleccsereken lehetett síelni, majd kinyitott egy hegyoldal a tiroli Kitzbühel még Salzburghoz tartozó oldalában. Tegnap megkezdte a szezont Turracher Höhe és a tiroli Obergurgl is. Mától beindul a téli élet a Ski amadéban is.

Planai síterepén összesen öt sílift (Seilbahn Planai WEST, Burgstallalmbahn, Märchenwiesenbahn, Lärchkogelbahn, és a Fritz Blitz gyermeklift) várja a síelőket. Ehhez az alábbi pályákat nyitják meg: Burgstallalmabfahrten (9 & 9a pályák), Kraiterabfahrten (4-es pálya), Märchenwiesenabfahrt (7 & 7a pályák), Lärchkogel Südabfahrt (8a & 8b pályák) és az 1a pálya a középállomásig (Lärchkogel).
Planai tegnap
Fontos, hogy ezek a pályák és liftek csak ezen a hétvégén üzemelnek. Csak a Burgstallalmbahn és Märchenwiesenbahn liftek üzemelnek továbbra is hétfőtől. A mostani hétvégén a Seilbahn Planai WEST szállítja fel a síelőket az előkészített pályákhoz, parkolni a lift mellett lehet. Hétfőtől azonban kisbuszok járnak a Planet Planai parkolójából, vagy felengedik a személygépkocsikat a Planaihof parkolójába, amíg az be nem telik.
Reiteralm tegnap
A szomszédos Reiteralm síterepén eddig az osztrák válogatott gyakorolt, már amennyire a hóesés engedte. Itt szombaton és vasárnap az alábbi liftek és pályák üzemelnek.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Pénteken a Reiteralm III húzólift és a 6-os kék pálya még nem üzemel. További nyitvatartásról nincs információnk, valószínűleg hétfőtől ismét a versenyzőké a pálya.

A harmadik hegyen (Hauser Kaibling) is gőzerővel dolgoznak, hiszen az elmúlt napokban mentek a hóágyúk és fenn kb. 70 centi hó is hullott. Itt is hamarosan nyithatnak.

Ma újabb havazás érkezik Ausztriába jelentős mennyiségű hóval. A nagy havazás miatt már több síterep bejelentette a szezonkezdetet, pl. jövő hét pénteken már nyit Obertauern és Zauchensee is.

Frissítés

Több osztrák síterepen jelenleg hatalmas vihar tombol, így az ülőlifteket le kellett állítani. A webkamerák szerint a reiteralmi lift üzemel, de Planaion jelenleg nem járnak a liftek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »