Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladmingi síterepek (Planai és Reiteralm) péntektől nyitva!

2019.11.15. Bata Attila

November kellős közepén megkezdi az idei szezont a stájer Schladming síterepe. A híres négy hegy közül az első hétvégén már kettőn lehet síelni.
Webkamera tegnap, Planai Lärchkogel lift hegyállomása, 1761 m
Webkamera tegnap, Planai Lärchkogel lift hegyállomása, 1761 m
Ausztriában eddig a gleccsereken lehetett síelni, majd kinyitott egy hegyoldal a tiroli Kitzbühel még Salzburghoz tartozó oldalában. Tegnap megkezdte a szezont Turracher Höhe és a tiroli Obergurgl is. Mától beindul a téli élet a Ski amadéban is.

Planai síterepén összesen öt sílift (Seilbahn Planai WEST, Burgstallalmbahn, Märchenwiesenbahn, Lärchkogelbahn, és a Fritz Blitz gyermeklift) várja a síelőket. Ehhez az alábbi pályákat nyitják meg: Burgstallalmabfahrten (9 & 9a pályák), Kraiterabfahrten (4-es pálya), Märchenwiesenabfahrt (7 & 7a pályák), Lärchkogel Südabfahrt (8a & 8b pályák) és az 1a pálya a középállomásig (Lärchkogel).
Planai tegnap
Fontos, hogy ezek a pályák és liftek csak ezen a hétvégén üzemelnek. Csak a Burgstallalmbahn és Märchenwiesenbahn liftek üzemelnek továbbra is hétfőtől. A mostani hétvégén a Seilbahn Planai WEST szállítja fel a síelőket az előkészített pályákhoz, parkolni a lift mellett lehet. Hétfőtől azonban kisbuszok járnak a Planet Planai parkolójából, vagy felengedik a személygépkocsikat a Planaihof parkolójába, amíg az be nem telik.
Reiteralm tegnap
A szomszédos Reiteralm síterepén eddig az osztrák válogatott gyakorolt, már amennyire a hóesés engedte. Itt szombaton és vasárnap az alábbi liftek és pályák üzemelnek.
Reiteralm: szombat-vasárnap üzemelő hütték, liftek és pályák
Reiteralm: szombat-vasárnap üzemelő hütték, liftek és pályák
Pénteken a Reiteralm III húzólift és a 6-os kék pálya még nem üzemel. További nyitvatartásról nincs információnk, valószínűleg hétfőtől ismét a versenyzőké a pálya.

A harmadik hegyen (Hauser Kaibling) is gőzerővel dolgoznak, hiszen az elmúlt napokban mentek a hóágyúk és fenn kb. 70 centi hó is hullott. Itt is hamarosan nyithatnak.

Ma újabb havazás érkezik Ausztriába jelentős mennyiségű hóval. A nagy havazás miatt már több síterep bejelentette a szezonkezdetet, pl. jövő hét pénteken már nyit Obertauern és Zauchensee is.

Frissítés

Több osztrák síterepen jelenleg hatalmas vihar tombol, így az ülőlifteket le kellett állítani. A webkamerák szerint a reiteralmi lift üzemel, de Planaion jelenleg nem járnak a liftek:
Planai szélvihar miatt zárva
Planai szélvihar miatt zárva
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Schneekristall Apartment
Új apartmanház Schladming síterepétől 5 perces autóútra Assach településen. A ház 6 modern apartmannal rendelkezik, teljesen felszerelt konyhával, fürdőszobával, külön WC-vel és erkélyekkel várja vendégeit. A házban szauna és közösségi tér is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.