Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming: hétvégére tervezik a síszezon kezdetét

2019.11.10. Bata Attila

Rengeteg hó hullott mostanában a stájer és karintiai hegyekben. A síterepek is elkezdtek komolyan készülődni az esetleges szezonkezdet érdekében.
Planai, webkamera vasárnap délelőtt
Planai, webkamera vasárnap délelőtt
A két hagyományosan korán kinyitó síterep közül Planai (Schladming) már megerősítette, hogy a következő hétvégére (nov. 15-17.) tervezik a nyitást. A pályán már most vastagon áll a természetes hó, de a talaj még egy kissé "meleg" ahhoz, hogy ezt havat megdolgozzák. A síterep vezetője szerint, ha az időjárás lehetővé teszi, akkor a következő héten az összes hóágyújukat beüzemelik, és annyi havat gyártanak, amennyit csak lehet. Tervek szerint pénteken vagy szombaton már lehetne síelni, hagyományosan a Märchenwiesenlift melletti pályán.
Turrach: hóágyúzás a hagyományosan először megnyitandó pályán, webkamera vasárnap délelőtt
Turrach: hóágyúzás a hagyományosan először megnyitandó pályán, webkamera vasárnap délelőtt
A másik korán kinyitó síterep Turracher Höhe. Itt most 60 cm vastagon áll a hó legfelső részeken, de az üzemeltetők szerint még kellene néhány nap, hogy nulla fok alá csökkenjen a hőmérséklet és hóágyúzni tudjanak. Ígéretük szerint, azon dolgoznak, hogy minél előbb nyitni tudjanak.
Reiteralm, webkamera vasárnap délelőtt
Reiteralm, webkamera vasárnap délelőtt
A szomszédos Reiteralm síterepén most egy pályát készítettek elő, ám szokás szerint ezt ilyenkor még csak a versenyzők használhatják. Hétfőn érkeznek az osztrák válogatott férfi szlalomosai, hogy a finnországi világkupa előtt itt edzenek. A nagyközönségnek még kb. két hetet kell várnia erre a pályára.
Kreischberg
Kreischberg
Kreischberg megerősítette, hogy annak ellenére, hogy már hóágyúznak, és eddig kb. 50 cm hó hullott, a hivatalos szezonkezdet továbbra is december 6. Azonban a hóhelyzettől függően az előfordulhat, hogy egy hétvégére kinyitnak a szomszédos Lachtalban.
KOMMENTEK
csabeszka | 2019.11.10. 13:30
Az a baj, hogy 1600-1700 méter alatt nem mutat tartós hideget-olvadni fog, így az ez alatti pályákat nehéz lesz megcsinálni!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Almdorf Stadl
Önálló faházak Stadl an der Mur szélén, Kreischbergtől 11 km, Turracher Höhétől pedig 22 km-re. A 70, illetve 100 m2 lakóterületű házak 6-9 fő befogadására alkalmasak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
6 új 9 fős hütte a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. Kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, mindegyikben kandalló, szauna és jakuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Alpin Murau csillagcsillagcsillag
A hotel 2006 végén nyitotta meg kapuit az Alpok szívében, Murauban, mely kedvező áraival, barátságos vendéglátóival várja egész éven át az aktív sportok szerelmeseit. Szauna, csoportszoba, internet, sítároló van a házban!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.