Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pitztal és Sölden: nem kötik össze a két gleccsert

2022.07.18. Bata Attila

Vasárnap népszavazást tartottak Tirolban, ahol a helyiek leszavazták a két gleccser összeköttetésének a tervét, amelyet az osztrák sajtó az elmúlt években csak gleccserházasságnak titulált.
Ez már csak látványterv marad
Ez már csak látványterv marad
Sölden (Ötztal) 2016-ban jelentette be, hogy szeretné összekötni síterepét a szomszédos Pitztal gleccserrel. Papíron egy nagyon "ütős házasság" jöhetett volna létre, hiszen a gleccserek magasságában található pályák hóbiztosságával kevés síterep tudta volna felvenni a versenyt.

A tervekről még 2018-ban írtunk, amely akkor is nehezen haladt előre. A tervekben szerepelt három teljesen új lift építése, egy új alagút, víztározó és új sípályák kb. 64 hektáron, amelyek 95%-a gleccseren épült volna meg.

Amennyire jól hangzik turisztikai szempontból, annyira problémásnak néz ki környezetvédelmi oldalról. A projektet meghirdetése óta ellenezték a zöldek, petíciót indítottak ellene, majd a mostani hétvégén került sor a népszavazásra.

A vasárnapi referendumon a Pitztalhoz közeli St. Leonhard lakói válaszolhattak arra a kérdésre, hogy "egyetért, hogy megépüljön a Pitztal-Ötztal síterepek összeköttetése"?

A szavazás szoros és elutasító eredményt hozott. 353 szavazattal 349 ellenében leszavazták az építkezést, 59%-os részvétel mellett. Ezzel valószínűleg eldőlt, hogy a hat évvel ezelőtt elindított projektet a helyi közösség nem támogatja. A helyi polgármester szerint konkrét döntést két hét múlva hoz az önkormányzat. Bár "elsöprő többségi" eredmény nem született, de az önkormányzat döntésénél fontos szerepet játszik majd a népszavazás eredménye.
KOMMENTEK

Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.