Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pitztal kinyitott, a többi tiroli gleccser is készül

2013.09.15. Bata Attila

Az egész évben nyitva tartó Hintertux pályái mellett szombaton először lehetett síelni Pitztal gleccserén is. A héten Ausztriába érkezett havazás 10-20 cm friss havat hozott a gleccserekre. Stubai, Sölden és Kaunertal is közel áll ahhoz, hogy hamarosan kinyissanak.
A Tiroler Tageszeitung körképe szerint a héten az összes tiroli gleccseren hullott legalább 10 cm friss hó. Pitztal már a hét elején megerősítette a korábban bejelentett időpontot, és szombaton kinyitott a síterep. A gleccser liftjei közül egyelőre a Hinterer Brunnenkogel csúcsra (3440 m) közlekedő új lift, a Wildspitzbahn üzemel és a pályák közül is csak a csúcsról induló széles pálya van nyitva. Hétfőtől hat versenycsapat veszi birtokba a gleccsert, a hobbisíelők ilyenkor még nem annyira lelkesek, a síterep szóvivője szerint.

Tegnapi kép Pitztalról (Kép: Pitztal / Facebook)
Tegnapi kép Pitztalról (Kép: Pitztal / Facebook)
Hintertuxon az 50 cm hó gyarapodott további 10 centivel. Jelenleg itt is a versenyzők dominálnak, Többek között itt edz Marcel Hirscher és sérülése után próbál visszatérni a német Felix Neureuther.

Stubai pénteken nyithat (Kép: Stubai / Facebook)
Stubai pénteken nyithat (Kép: Stubai / Facebook)
Stubai és Sölden (újabban használt nevén Ötztal) már a következő hétvégéi nyitásra készül. Stubai terepén 20 cm hó esett a héten, és a síterep vezetője szerint a jelenlegi állapotok szerint nincs akadálya annak, hogy jövő hétvégén ők is megnyissanak. Mindkét helyen versenyzők gyakorolnak ezekben a napokban, de hétvégén mindkét helyen csúszhatnak a hobbisíelők is. És ne felejtsük el, hogy Söldenben 40 nap múlva már Világ Kupa versenyt rendeznek!

Kaunertalon, 2750 méteren 15 cm friss hó esett a héten. Itt is folyamatosan készülnek a nyitásra, márt csak egy újabb kiadós havazásra lenne szükségük. A síterep vezetője szerint még körülbelül 30 cm friss hó kellene ahhoz, hogy ki tudjanak nyitni.

KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.